Ekström: "Kdo vyhraje? Samozřejmě já."

iM2, 30. června 2010, 22:20 Google+

Mattias Ekström by chtěl na desátý pokus na Norisringu konečně vyhrát. Vloni zde dojel třetí, letos by se chtěl dostat ještě o dva stupínky výše.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Když se Mattiase Ekströma zeptáte na cíle, kterých by chtěl ještě dosáhnout, tak Vám odpoví, že by chtěl vyhrát na Norisringu. Tento úspěch ještě Švéd ve své sbírce nemá. Už o nadcházejícím víkendu však bude mít další šanci to změnit. Pilotovi Audi sebevědomí ovšem nechybí: „Chcete vědět, kdo v neděli vyhraje? Samozřejmě, že já,“ říká se smíchem na tiskové konferenci před závodním víkendem v Norimberku.

Jeho optimismus však mírní fakta. Od roku 2003 zde vyhrává pouze Mercedes. Audi na tamějším okruhu naposledy vyhrálo zásluhou Laurenta Aiella v roce 2002. Už po mnoho let je tedy Mercedes v Norimberku rychlejší než Audi. Vloni však Mercedes nebyl úplně rychlejší.


Ekström na Norisringu v roce 2007

„Už nebudeme ztrácet tolik, jako to bývalo dříve.“  To se ukázalo již na loňském závodu. Tehdy obsadil Timo Scheider a Mattias Ekström první startovní řadu. V závodu dlouho vedl Scheider i přes horečku, nakonec se v závěrečné fázi propadl až na čtvrté místo. Ekström tehdy dojel třetí.

Letos by chtěl Švéd ještě o dva stupínky výše. „Proč bychom měli být pomalejší než v roce 2009? Už bychom chtěli na Norisringu vyhrát. Snažím se o to již deset let,“ dodává s úsměvem na tiskovce.

Aby se vše podařilo, jak má, potrénovalo Audi na Norisring na letišti. „Když té trati porozumíte, tak se zde dobře pobavíte,“ uzavřel Mattias.
Vytisknout

Diskuze: Ekström: "Kdo vyhraje? Samozřejmě já."

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Misano: Biaggi oslavil narozeniny vítězstvími

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud