Vítěze Paffetta následují další tři Mercedesy

iM2, 25. dubna 2010, 16:35 Google+

ZÁVOD; Značka Mercedes, která v posledních sezonách na zahajovacím závodu na Hockenheimringu obvykle s Audi prohrávala, se konečně dokázala prosadit. Její jezdci získali první čtyři místa v cíli!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Závod se odehrál za slunečného počasí (teplota vzduchu asi 25 stupňů Celsia). Gary Paffett startující z pole position si svoji vedoucí pozici po startu ještě udržel, ale v nájezdu do Spitzkehre ho Martin Tomczyk vybrzdil a převzal vedení. Ve druhém kole se velice tvrdě střetli Oliver Jarvis s Maro Engelem (bojující na hranici bodovaných příček) a odnesli to oba. Brit na Audi musel vzdát, Němec na Mercedesu spadl na poslední místo.

Po prvních zastávkách v boxech byl na čele i nadále Martin Tomczyk s Audi, ale pouhé kolo po výjezdu z boxů se mu na cílové uvolnil díl karoserie, vyjel z tratě a dostal defekt. Němec se musel pomalu dobelhat do boxů. Do čela se tedy dostal Gary Paffett na Mercedesu. V průběhu závodu se na Garyho postupně dotahoval rychlý Mattias Ekström na Audi A4 DTM. Když začal vyvíjet tlak na vedoucího Paffetta, tak zjistil, že svou první zastávku v boxech absolvoval o kolo dřív, než mohl, a tak musel potřetí do boxů (stejná strategická chyba postihla také Winkelhocka na starší Audi).

Tím se dostal na druhé místo Brit Jamie Green na Mercedesu C-Klasse specifikace 2008. Ve 32. kole svého bývalého kolegu z týmu H.W.A. předjel Bruno Spengler na továrním Mercedesu. Také Paul di Resta se na Greena dotáhl, ale už ho nedokázal předjet. Jamie tak zaslouženě získal stupně vítězů a opět dokázal, že kdyby měl k dispozici aktuální vůz, tak by mohl zabojovat i o titul.

Po třetí zastávce se Mattias Ekström vrátil na sedmé místo za Tima Scheidera, ale Švéd dokázal úřadujícího šampiona ještě před koncem závodu předjet. Skvělé osmé místo získal při svém debutu v DTM španělský mladík, Miguel Molina s Audi A4 DTM. Stal se tak nejlepším nováčkem (Coulthard 12., Cheng 13.)
Vytisknout

Diskuze: Vítěze Paffetta následují další tři Mercedesy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Assen: Smrž v úvodu sedmý, vyhrál Rea

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud