Audi pilot Martin Tomczyk o Barceloně

iM2, 17. září 2008, 21:41 Google+

ROZHOVOR; Martin Tomczyk vyhrál ve Španělsku hned první závod, který se zde jel v roce 2006. Sice přiznává, že zdejší okruh není jeho úplně nejoblíbenějším, dokonce ani nepatří mezi favority.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tomczyk, Martin

Tomczyk, Martin | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Je Barcelona vaší oblíbenou tratí?
Někdo si může myslet, že dva nejrychlejší časy z tréninků z let 2006 a 2007 a moje první vítězství v roce 2006 mohou pomoci tomu, že bude moji oblíbenou. Docela se mi líbí. Přesto nepatří mezi moje favority.

Co si myslíte o katalánské trati?
Je to moderní trať s pěkným okolím. Je to velice zábavné zde vždy jet. Trať je také poměrně široká. Stavby, které kolem trati mezi roky 2006 a 2007 vyrostly na charakteru něco málo změnili.

Co se změnilo z pohledu kokpitu?
Namísto rychlé zatáčky před startem a cílem je tam teď velmi pomalá šikana. Časy jednotlivých kol jsou pak samozřejmě pomalejší. Odpadla pasáž, ve které byla aerodynamika velice důležitá.  Popravdě musím říci, že před úpravou se mi trať líbila více.

Jak osobně vnímáte výškové rozdíly mezi místy na trati?
 Výškové rozdíly nejsou na každé trati stejně cítit. V Barceloně může člověk díky vyšším místům získat například dobrý přehled, přestože na jiných tratích jsou výškové rozdíly spíše nevýhodou. Také diváci mají pěkný výhled na trať a mohou se těšit na pěkné předjížděcí manévry. Nejlepší příležitost je na konci cílové rovinky.
Vytisknout

Diskuze: Audi pilot Martin Tomczyk o Barceloně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Mullen/Janis/Enge

J. Daniš víťazne v Brne

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud