RoC: Za Skandinávii Ekström a Kristensen

iM2, 26. srpna 2008, 22:17 Google+

Letošního Race of Champions se budou účastnit také Mattias Ekström, který zde bude útočit na svoje třetí vítězství, a Tom Kristensen.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström, Mattias

Ekström, Mattias | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tým Skandinávie na Race of Champions (14. prosince) na londýnském stadionu Wembley bude mít složení: Mattias Ekström a Tom Kristensen. Ekström vyhrál poslední dva ročníky tohoto slavného závodu, ve kterém se setkávají nejlepší jezdci všech sérií: V roce 2006 porazil ve finále hvězdu rally Sébastiena Loeba a v roce 2007 měl tu čest bojovat s legendou F1 Michaelem Schumacherem.

Letos se Švéd pokusí získat jako první po třetí za sebou titul “šampión šampiónů“. „Vypadá to tak, že letos to bude tak těžké, jako ještě nikdy předtím. Jsou zde přihlášeny některé opravdu velké osobnosti. Ale já mám momentálně na kontě titul “šampión šampiónů“ a rozhodně ho nenechám někomu lacino.“

Jeho týmový kolega je rozhodně jedna z největších postav motorsportu vůbec. Legendární vítěz LeMans Tom Kristensen je ovšem kolega Ekströma i v „běžném“ životě. Společně spolu závodí za barvy Audi v DTM. Osminásobný vítěz LeMans obsadil v roce 2005 druhé místo za Sebastienem Loebem. „Race of Champions je jedna velká show. Když jste na stadiónu jako Wembley a jsou zde plně obsazeny všechny místa, tak je to něco jiného než DTM nebo Le Mans. Nálada je zde velkolepá a fantastická,“ říká Dán.
Vytisknout

Diskuze: RoC: Za Skandinávii Ekström a Kristensen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Piloti Suzuki sú povzbudení úspešným testom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud