Méně Mercedesů ve startovním poli

iM2, 15. února 2008, 21:03 Google+

Podle německého motoristického časopisu Motorsport Aktuell zvažuje vedení automobilky Mercedes nasazení pouze devíti vozu Mercedes Benz C-Klasse do seriálu DTM namísto stávajících deseti. Tým sídlící ve Stuttgartu zvažuje, že nenasadí dva roky staré vozy. Údajně je to prý kvůli snižování nákladů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schneider, Bernd

Schneider, Bernd | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Tím pádem by na startu byly čtyři vozy aktuální specifikace 08 a pět vozů specifikace 07. „Není to levné a jednoduché nasazovat dva roky staré vozy. Přinese nám to velké úspory,“ říká Norbert Haug.

Rozdíly ve specifikaci vozů 06 a 07 (06 je stará modelová řada Mercedesu C, zatímco 07 už je nová modelová řada “céčka“) by přinesly o mnoho více náhradních dílů, které by se musely s sebou vozit.

„Potřebujeme šetřit. Pochopitelně každý by chtěl co nejvíce vozů na startu. Ale já si myslím, že je rozhodně zajímavější, když je na startu 18 kvalitních vozů. DTM to nepoškodí,“ dodává Haug.

Obsazení tří ze čtyř aktuálních Mercedesů je předem jasné. Piloty budou Bernd Schneider, Bruno Spengler a Jamie Green. Paul di Resta je nejžhavějším kandidátem na post čtvrtého pilota nového vozu. To znamená, že by s rok starým vozem jezdili Gary Paffett, Mathias Lauda a Susie Stoddart. Jestli se Ralf Schumacher rozhodne vstoupit do DTM, dostane také rok starý vůz. Alexandros Margaritis a Daniel la Rosa už dále s Mercedesem spolupracovat nebudou, tudíž je ve startovním poli DTM v sezóně 2008 neuvidíme.

Tým Audi si počká na váhová zatížení pro vozy ze sezóny 2006. Až podle toho se rozhodne, zda nastoupí s dva roky starými “Audinami“. Promotéři série DTM svým partnerům přislíbili, že ne startu nebude méně něž 18 vozů....

Vytisknout

Diskuze: Méně Mercedesů ve startovním poli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Patrick, Danica

Lehce erotická Danica Patrick

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud