Druhé letošní pole position Häkkinena

Daniel Šupa, 9. června 2007, 14:34 Google+

BRAND HATCH – KVALIFIKACE; Pilot Mercedesu Mika Häkkinen si drží výbornou formu i na britském okruhu a vybojoval si nejlepší startovní pozici pro zítřejší závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Hned první část dnešní kvalifikace přinesla velké překvapení. Jeden z favoritů a vedoucí jezdec průběžného pořadí Paul di Resta s dva roky starým vozem Mercedes nepostoupil do druhé části. Mimo hru zůstali také domácí Carroll, Margaritis, Stoddart, La Rosa a Vanina Ickx. Nejlepšího času dosáhl domácí jezdec Jamie Green.

Prostřední část přinesla další napínavou bitvu o postup do finále dnešní kvalifikace. Nejrychlejší čas zajel Mattias Ekström z tábora Audi, ale u čtyř kruhů mnoho důvodů ke spokojenosti nebylo. Dva vozy letošní specifikace totiž zůstaly mimo první osmičku. Těsně za branou finále zůstal Winkelhock, Lauda, Luhr, Scheider, Paffett a Rockenfeller.

Závěrečná bitva čtyř Mercedesů a čtyř Audi s časomírou byla ovlivněna červenou vlajkou, kterou pořadatelé vyvěsili po havárii Tomczyka, zřejmě v důsledku problémů s brzdami. Do té doby nejlepší čas Miky Häkkinena po restartu kvalifikace již nikdo nepřekonal. Z první řady budou do závodu zítra startovat Mercedesy Häkkinena a Spenglera. Druhá řada patří Audi, rychlejší byl překvapivě Premat s loňským vozem před Ekströmem. Tomczyk bude startovat osmý.


Vytisknout

Diskuze: Druhé letošní pole position Häkkinena

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wilson, Justin

V prvej rade na štarte Wilson

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud