Hockenheimring: Schneiderovo 1. pole position sezony

ar1, 30. května 2003, 21:27 Google+

Německý jezdec Bernd Schneider z týmu Vodafone AMG Mercedes získal letošní první pole position v úvodním podniku nového ročníku na trati Hockenheimring.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Schneider zajel nejrychlejší kolo s hodnotou 1.35.141s. Závod bude vysílat od 14,00 TV stanice ZDF.

Jezdec týmu Audi Junior Martin Tomczyk se kvalifikoval na druhém místě. Třetí na startu bude Švýcar Marcel Fässler z týmu AMG Mercedes a druhou řadu bude uzavírat na čtvrté pozici úřadující šampión Laurent Aiello s vozem týmu Abt-Audi.

Do top desítky se také dostaly dva zbrusu nové vozy Opel V8 Coupés, když ze sedmého místa odstartuje Manuel Reuter (OPC Team Holzer) a z devátého Peter Dumbreck (OPC Team Phoenix).


Nový kvalifikační systém se prokázal jako velmi vzrušující. Časové tréninky, které trvají 30 minut jsou následovány tzv. „Super Pole“, což je vlastně po vzoru z Formule 1 možnost zajetí jednoho super kvalifikačního kola pro prvních deset jezdců.

Během normální kvalifikace začalo mírně pršet, což situaci ještě více zdramatizovalo. Trať ale začala rychle osychat. Nakonec se toto ukázalo jako mírná výhoda jezdců, kteří se rozhodli zajet devět kvalifikačních kol. Dobře využít situaci se povedlo Laurentu Aiellovi, který v poslední minutě zajel nejrychlejší čas a tím postoupil do Super Pole, kde vyjel na trať jako poslední. V super kvalifikaci si Aiello nakonec vybojoval čtvrtou startovní pozici, což není v tak silné konkurenci, která se sešla v letošním ročníku vůbec špatná startovní pozice.

Bernd Schneider ke svému pole position prohlásil: “Musíte do toho jednoho kola dát úplně všechno. Není tu prostor pro žádné chyby. Líbí se mi tato nová forma kvalifikace, protože mi to umožňuje soustředění pouze na můj vůz a jízdu. Jsem rád, že Laurent chyboval, protože v úseku „Motodrom“ měl o půl sekundy rychlejší mezičas než já“.

Šéf oddělení Mercedes motorsport Norbert Haug komentuje nový systém kvalifikace: “Tato varianta by mohla být zajímavým námětem pro formuli jedna“.

“Nedělat si těžkou hlavu ze závodu a hlavně neudělat žádnou chybu“, to je recept mladého 21letého Martina Tomczyka. Tomczyk skončil v Super Pole druhý, což je překvapivě nejlepší jezdec týmu Audi Junior Team. “Jsem šťastný, že jsem zajel tak dobře super kvalifikaci. Nyní musíme myslet na startegii pro zítřejší závod. Nebudu si dělat starosti, prostě se budu snažit zajet co nejlépe, stejně jako dnes v Super Pole.

Jeho týmový šéf Hans – Jürgen Abt je také velmi šťastný: “Máme pět vozů v první desítce, což mě velmi těší. Který je našim zatím nejlepším jezdcem kvalifikace“.

Tým Audi Junior Team zaměstnal pro letošní sezonu také nováčka soutěže teprve 19letého Petera Tertinga. Ten ovšem skončil předposlední. Je zřejmé, že nějakou dobu bude ještě získávat zkušenosti.

Manuel Reuter prohlásil:“Věřím v naše schopnosti“. Manuel Reuter i Peter Dumbreck se dostali do prestižního Super Pole. Reuter vůbec jako první vjel na trať. “Po dešti není jasné, jak mi auto vlastně sedělo, protože jsem jel opatrně. Ale jsem velmi spokojen s mojí sedmou startovní pozicí v zítřejším závodě, protože vozy jsou úplně nové. Když si uvědomím, že vlastně jely hodně, hodně dobře. Věřím v tuto novou technologii týmu, kterou vlastníme“.

Šéf Opel Motorsport vtipkoval: “Vzhledem k tomu, že se naše vozy vrátily před chvíli z lakovny, jely hodně dobře“.

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring: Schneiderovo 1. pole position sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jean Alesi a jeho první sezona v DTM - anotační foto

Jean Alesi a jeho první sezona v DTM

Čtěte dále

reklama