GP Evropy: Toccacello pátým vítězem sezony

Daniel Šupa, 28. června 2003, 22:17 Google+

Z pěti týmů pět jezdců se podílí na pěti vítězství v pěti závodech. Zajímavý vývoj letošní sezony Mezinárodního mistrovství FIA F3000.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Letošní sezony je velmi vyrovnaná a závod na Nürburgrinu nebyl výjimkou. Po měsíční přestávce měli diváci možnost shlédnout velmi zajímavý závod, plný soubojů a napětí.

Poté co Wirdheim se Speraficem museli po své brzké kolizi do boxů, měl Toccacello v podstatě volnou cestu k vítězství. Navíc Wirdheim tímto incidentem ztratil možnost posílit své vedení v šampionátu.

Enrico Toccacello po závodě řekl: “Jsem velmi šťastný a jsem přesvědčen, že bychom se s našim autem mohli pokusit vyhrát i příští závod ve Francii“.

Townsedn Bell a Patrick Friesacher napodobili kolizi Wirdheima se Speraficem v pátém kole z čehož jim zbyly jen oči pro pláč.

Druhý v závodě skončil Vitantonio Liuzzi, který se snažil Toccacellovi dýchat na záda. Třetí skončil Nicolas Kiesa a o čtvrté místo bojoval Yannick Schroeder s Derekem Hillem. Tento souboj nakonec vyhrál Schroeder, ale za vítěze se mohou považovat oba dva, protože takové ocenění jim určitě dali za jejich jízdu všichni fanoušci na okruhu i mimo něj.

Giorgio Pantano v boji o šesté místo ztratil křídlo a musel do boxů. Jeho pozici obsadil náš jezdec Jaroslav Janiš s vozem týmu Superfund ISR Charouz, který získal do své sbírky 3 body.

Bjorn Wirdheim ještě zajel nejrychlejší čas na kolo s hodnotou 1m49.028s, ale na víc, než na 13. pozici mu to nestačilo.

Příští závod se pojede už příští týden na francouzském okruhu v Magny Cours.


Vytisknout

Diskuze: GP Evropy: Toccacello pátým vítězem sezony

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarek Janiš v Nürburgringu opět na bodech ! - anotační foto

Jarek Janiš v Nürburgringu opět na bodech !

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud