Abrahamovi se nedařilo, přesedlá na slabší stroj

iMotorSport.cz / mediafax, 20. listopadu 2012, 16:23 Google+

Karel Abraham uzavřel svou druhou sezónu v nejprestižnější kategorii MotoGP a je rád, že to má za sebou. V konečném pořadí skončil na čtrnáctém místě a neúspěch přičítá hlavně zraněním a také problémům se slabou motorkou, řekl TV Nova.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

I proto vyměnil Ducati za stroj ART Aprilia.

„Celkově musím sezonu hodnotit spíše záporně, než kladně. Druhá polovina se ale podařila docela dobře. Dojel jsem všechny závody, skoro všechny do desítky,“ zhodnotil pro TV Nova Abraham. „Tak špatná sezona, jaká byla letos, se snad už opakovat nebude.“

Na technické závady si 22letý závodník hodně stěžoval. „První polovina sezony byla hodně nevydařená zejména kvůli technice, se kterou jsme měli problémy po celou sezonu,“ poukazuje na jeden z problémů, který Ducati v minulém roce trápil.

Dalším z problémů byl fakt, že si jezdci nemohli měnit části motorky, tak jak by sami chtěli. „My jsme měli úplně jinou motorku než tovární tým, i když to tak nemělo být. Ducati měla ale letos více problémů a hlavu plnou starostí,“ říká Abraham.

Není tedy divu, že se brněnský rodák rozhodl pro přestup k Aprilii. „Rozhodl jsme se pro změnu i kvůli komunikaci, která byla letos u Ducati opravdu špatná. Aprilia byla ideální variantou.“

Abraham sice moc dobře ví, že jsou obě motorky zcela odlišené, i přesto si věří. „Aprilia je CRT, což znamená, že patří do těch pomalejších strojů, které v celé kategorii MotoGP jezdí. Budeme se ale snažit jezdit na předních pozicích,“ uzavřel jezdec.

Vytisknout

Diskuze: Abrahamovi se nedařilo, přesedlá na slabší stroj

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ekström, Mattias

Ekström k BMW? Spekulace sílí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud