Španěl Elías vyhrál v Brně třídu Moto2

iMotorSport.cz / mediafax, 15. srpna 2010, 13:48 Google+

BRNO, ZÁVOD MOTO2; Španěl Toni Elías se stal vítězem nedělní Velké ceny České republiky silničních motocyklů v Brně ve třídě Moto2, ani jeden z Čechů do cíle nedojel. Lukáš Pešek s Patrikem Vostárkem závod nedokončili, Karel Abraham se po sobotním pádu v kvalifikaci na start nepostavil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Největší českou nadějí ve třídě Moto2 měl být Karel Abraham, který se v pátečním tréninku blýskl druhým místem. Ovšem o den později kvůli nekorektnímu chování Itala de Rossiho v kvalifikaci upadl a lékaři mu v neděli ráno start zakázali, protože se obávali o zdraví českého závodníka. Abraham měl podezření na otřes mozku a jeho koncentrace by nemohla být stoprocentní, takže raději zůstal pouze v boxech.

Proto měla pořadatelská země na startu pouze dva závodníky. Stálý účastník šampionátu Lukáš Pešek se po startu propracoval o deset míst na bodovanou 15. příčku, jenže v desátém kole jej zradil motocykl a musel odstoupit. Podobný osud potkal také Patrika Vostárka startujícího v Brně v barvách týmu Vector Kiefer Racing místo ruského jezdce Vladimira Leonova. Ten kvůli technickým problémům obkroužil jen dvě celá kola.

Nejlepší výchozí pozici na startu měl nejrychlejší kvalifikant Japonec Šoja Tomizawa, postupně se však propadl až na desátou pozici. Z vítězství se radoval Toni Elías, který triumfoval počtvrté v sezoně a zvýraznil tak svůj náskok v čele hodnocení seriálu mistrovství světa. Druhý dojel Japonec Juki Takahaši se ztrátou více než dvou vteřin, který v dramatické bitvě pokořil třetího Andreu Iannoneho z Itálie.

GP České republiky - 10. závod MS silničních motocyklů (Brno, Masarykův okruh):

Třída Moto2: 1. Elías (Šp./Moriwaki) 41:51,715, 2. Takahaši (Jap./Tech 3) +2,312, 3. Iannone (It./Speed Up) +2,959, 4. Cluzel (Fr./Suter) +6,905, 5. Simón (Šp./Suter) +6,974, 6. Talmácsi (Maď./Speed Up) +7,024, ...PEŠEK (ČR/Moriwaki), VOSTÁREK (ČR/Suter) oba závod nedokončili.

Pořadí MS: 1. Elías (Šp./Moriwaki) 161 bodů, 2. Iannone (It./Speed Up) 106, 3. Lüthi (Švýc./Moriwaki) 99, 4. Simón (Šp./Suter) 88, 5. Tomizawa (Jap./Suter) 82, 6. Cluzel (Fr./Suter) 74, ...14. ABRAHAM (ČR/FTR) 33, 29. PEŠEK (ČR/Moriwaki) 4.

Vytisknout

Diskuze: Španěl Elías vyhrál v Brně třídu Moto2

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Jakub Kornfeil vybojoval v Brně páté místo!!!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud