Jakub Kornfeil vybojoval v Brně páté místo!!!

iMotorSport.cz / mediafax, 15. srpna 2010, 12:07 Google+

BRNO, ZÁVOD 125ccm; Český závodník Jakub Kornfeil obsadil v nedělní Velké ceně České republiky silničních motocyklů v kubatuře do 125 ccm výtečnou pátou pozici a může se radovat z nejlepšího výsledku v kariéře. Vítězem se stal suverénní Nicolas Terol ze Španělska.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Start závodu nejslabší kubatury byl o devět minut odložen, protože všechny týmy musely kvůli dešti přezouvat pneumatiky. Nizozemec Jasper Iwema nestihl se svými mechaniky připravit svůj stroj v předepsaném čase, takže vyjel na trať z boxů jako poslední.

Iwema proto odstartoval až za českým jezdcem Ladislavem Chmelíkem, který sice neuspěl v sobotní kvalifikaci, ale díky výjimce mohl nastoupit. Sedmnáctiletý talent stejně jako Andrea Toušková přesáhli 107 procentní hranici času nejrychlejšího v kvalifikaci Brita Bradleyho Smithe. Chmelík však narozdíl od své krajanky požádal ředitelství Velké ceny o výjimku, kterou nakonec dostal. Jenže v průběhu závodu zajel do boxů a odstoupil.

Čeští fanoušci se nejvíce soustředili na výkon Jakuba Kornfeila, který čtrnáctým nejlepším časem v kvalifikaci naznačil, že míří hodně vysoko. Rodák z Kyjova v závodě tyto předpoklady vyplnil, když se už po prvním kole posunul o pět pozic dopředu a postupně se propracoval až na pátou příčku a potřetí v sezoně se vešel mezi elitní patnáctku. Dosud nejlépe si vedl při Velké ceně Španělska na začátku sezony. Nyní si za svůj výkon připíše do hodnocení seriálu mistrovství světa 11 bodů.

Kornfeil za sebou nechal i dosavadního suveréna letošní sezony Marka Márqueze, který vyhrál pět posledních podniků, ale v Brně si v pátek poranil rameno a skončil až sedmý. Jednoznačným vítězem se stal Nicolas Terol, který najel na druhého krajana Pola Espargara vice než 20 vteřin a obhájil loňské prvenství, třetí skončil další Španěl Esteve Rabat.

Velká cena České republiky - 10. závod MS silničních motocyklů (Brno, Masarykův okruh):

Třída do 125 ccm: 1. Terol (Šp./Aprilia) 43:49,303, 2. Espargaro (Šp./Derbi) +20,351, 3. Rabat (Šp./Aprilia) +20,555, 4. Folger (Něm./Aprilia) +29,529, 5. KORNFEIL (ČR/Aprilia) +29,914, 6. Smith (Brit./Aprilia) +29,986, ...CHMELÍK (ČR/Honda) závod nedokončil.

Pořadí MS: 1. Márquez 166 bodů, 2. Espargaro (oba Šp./Derbi) 151, 3. Terol (Šp./Aprilia) 143, 4. Smith (Brit./Aprilia) 115, 5. Kojama (Jap./Aprilia), 6. Rabat (Šp./Aprilia), ...17. KORNFEIL (ČR/Aprilia) 14.

Vytisknout

Diskuze: Jakub Kornfeil vybojoval v Brně páté místo!!!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Zklamaný Abraham v Brně nepojede. Kvůli pádům

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud