Jakub Smrž přechází na značku Aprilia

Martin Hájek, 6. července 2010, 21:38 Google+

S radostí potvrzujeme předchozí neoficiální informace některých medií, že český motocyklový závodník Jakub Smrž pojede již o nadcházejícím víkendu v Brně 9. závod seriálu MS Superbike na motocyklu APRILIA RSV4 1000 Factory.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.worldsbk.com

Sdílejte článek

Dnes jsme byli oficiálně informování panem Luigim Dall’Ignou, viceprezidentem a technickým ředitelem APRILIA Racing S.r.l., dceřinou společností Piaggio Group zastřešující veškeré sportovní aktivity koncernu, že došlo k uzavření dohody včetně všech náležitostí s týmem PATA B&G Racing a počínaje Brnem bude mít Jakub a jeho tým k dispozici do konce sezóny motocykl Aprilia RSV4 1000 Factory. Kromě samotného motocyklu bude mít Kuba a Pata B&G Team k dispozici i testovací tým techniků Aprilia Racing, kteří se podílejí na vývoji motocyklu pro tovární tým Aprilia Alitalia Racing.

Motocykl Aprilia RSV4 ihned po své superbikové premiéře v loňském roce prokázal velký potenciál a byl to právě loňský brněnský závod, kdy Max Biaggi po pouhých 6 měsících vývoje RSV4 získal na své oblíbené trati první vítězství pro značku APRILIA. V letošním roce patří Max Biaggi a Aprilia mezi protagonisty celého seriálu, na motocyklu RSV4 získal již 4x „double“, 8 vítězství, 11 pódiových umístění a jedno vítězství v Superpole. Značka Aprilia vede pořadí konstruktérů ziskem 313 bodů. A že Aprilia RSV4 není jen strojem pro Maxe Biaggiho, svědčí i dosavadní velmi dobré výsledky jeho týmového kolegy a nováčka seriálu WSBK Leona Camiera.

Věříme, že i vzhledem k dosavadním skvělým úspěchům továrního týmu Aprilia Alitalia Racing je to pro všechny Kubovy fanoušky skvělá zpráva a to i přesto, že takto rychlý přechod v půli sezóny na zcela novou a radikálně odlišnou techniku navíc bez možnosti předchozího testování nebude dozajista jednoduchý. Důležitou skutečností ale je, že smlouva obsahuje i dohodu o spolupráci pro příští sezónu 2011 a Kuba se tak konečně po ne příliš vydařeném dosavadním průběhu letošního ročníku, plném technických problémů, může plně soustředit na novou, věřme velmi úspěšnou etapu své sportovní kariéry.

Srdečně zveme všechny příznivce silničního motocyklového sportu na nadcházející víkend do Brna. Fanoušci se budou moci setkat s Jakubem např. při autogramiádách v brněnském nákupním a zábavním centru Olympia tento čtvrtek 8.7. v 15.00h a také v sobotu v podvečer přímo na brněnském okruhu v naší expozici APRILIA a YSHOP v horní části tribuny C.
Vytisknout

Diskuze: Jakub Smrž přechází na značku Aprilia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bartels/Bertolini

Vitaphone získává vítězství v hlavním závodu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud