Stoner musí vynechat tři závody MotoGP

iMotorSport.cz / mediafax, 10. srpna 2009, 20:20 Google+

Tovární tým Ducati v pondělí oficiálně oznámil, že motocyklový jezdec Casey Stoner z Austrálie vynechá kvůli zdravotním potížím nejbližší tři závody mistrovství světa v nejsilnější kubatuře MotoGP.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Čeští fanoušci Stonera kvůli tomuto rozhodnutí neuvidí svého oblíbence při nedělní Velké ceně České republiky, která se pojede na Masarykově okruhu v Brně. Příčinou jsou dlouhodobé problémy Australana, které způsobuje únava. "Po dohodě s lékaři a týmem jsme se rozhodli, že další tři závody nepojedu, aby se tělo mohlo zotavit ze stresu," pravil Stoner. "Lékaři se domnívají, že jsem se v Barceloně nakazil virem a poté jsem měl velkou zátěž, což zapříčinilo vyčerpání. Od té doby se to táhne. Je třeba udělat testy, aby se zjistila příčina a aby se to už neopakovalo," dodal mistr světa z roku 2008.

Stonerovo místo v týmu Ducati dočasně zaujme Mika Kallio z Finska, jenž doplní Američana Nickyho Haydena. Kromě brněnského závodu vynechá Stoner Velké ceny Indianapolisu a San Marina, na trať mistrovství světa by se měl vrátit začátkem října v portugalském Estorilu. Po deseti závodech patří třiadvacetiletému Australanovi třetí příčka, na obhájce titulu Valentina Rossiho z Itálie ztrácí 37 bodů.

Vytisknout

Diskuze: Stoner musí vynechat tři závody MotoGP

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Dixon, Scott

Rekordman Scott Dixon

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud