Lorenzo v sezoně 2009: Klid od Yamahy

Martin Juřička, 14. listopadu 2008, 21:27 Google+

Mladíček sezony 2008 v kategorii MotoGP se pomalu začíná připravovat na svoji druhou sezonu mezi elitními jezdci světa. Posézonní testování již naznačuje cíle do příští sezóny ale Lorenzo, jak sám tvrdí, žádný tlak ze stáje Fiat Yamaha necítí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Ve své první sezóně v MotoGP pomalu udělal díru do světa po boku mistra světa. Je nutné říci, že kdyby něměl těžká zranění kotníků, tak by snad Rossimu ještě prohnal "brka". Střízlivě se ale musí uznat, že se španěl Lorenzo zařadil mezi absolutní elitu jezdců dřímajících otěže těch nejrychlejších strojů této planety. Jeho druhý ročník v nejsilnější kubatuře ukáže jestli výsledky, kterých dosáhnul nebyly náhodně nebo je natolik schopný jezdec a ukáže světu, že je jen otázka času, kdy ho budeme vídat na bedně častěji. Největší problém v mezisézonním obodobí bude asi nastavení motocyklu na nové obutí Bridgestone, které bude nutné pro více stájí. Jelikož Lorenzo minnulou sezonu jezdil Micheliny, tak má o starost navíc.

Jeho velkým handicapem je stejně jako u Pedrosy nepříliš pevná postava. Je samozřejmé, že jezdci kubatury MotoGP musí mít dostečnou fyzickou kondici aby dokázali s motocyklem manévrovat přibližně hodinu závodu, ale problém u Lorenza nastává pokud se mu nevyhne pád. Tak jak jsme mohli vidět v uplynulé sezoně, tak zrněné kotníky byly jeho největším problémem, který mu dával stejně zabrat tak jako soupeři na trati.

Naproti testům a dobrým výsledkům se Lorenzo nechal slyšet, že i nyní v době daleko předsezonní je titul mistra světa v nedohlednu. Bude nutné si počkat na sezónu a potom se uvidí, poznamenal tento jednadvacetiletý jezdec, ktgerý i nadcházející sezoně bude hájit barvy po boku Rossiho ve stáji Fiat Yamaha.

Jorge Lorenzo Guerrero
Narozen: 4.5.1987
Místo: Palma de Malorca, Baleárské ostrovy, Španělsko
Výška: 172 cm
Váha: 63 kg
Motocykl MotoGP: YamahaYZR-M1 2008
Výkon: 210 koní
Top speed: více než 320 km/h
První motocykl: Puch50
Hudba: Red Hot Chili Peppers, Blink182
Oblíbené zvíře: lev
Vytisknout

Diskuze: Lorenzo v sezoně 2009: Klid od Yamahy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Pirro, Emanuele

Konstantní počet návštěvníků na Oscherslebenu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud