Lorenzo znovu spadl a znovu vážně

Daniel Šupa, 6. června 2008, 22:43 Google+

Překvapení úvodu letošní sezony Jorge Lorenzo z tovární stáje Yamahy prodělal dnes v odpoledním tréninku na GP Španělska těžkou havárii, když nezvládl svůj stroj v jedenácté zatáčce okruhu Catalunya.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

21letý Španěl se udeřil při pádu do hlavy a na deset minut ztratil vědomí. Po jeho nabytí během převozu na lékařské středisko reagoval zmateně a byl následně exportován do barcelonské nemocnice.

Po provedení základní prohlídky bylo konstatováno, že utrpěl silný otřes mozku. Kromě toho přišel o kůži na prstech pravé ruky a utrpěl pohmoždění svalu. Jeho v Číně vážně poraněné kotníky dnešní nehodou naštěstí neutrpěly.

„Mohu potvrdit, že Lorenzo nebude schopný o tomto víkendu závodit. Přestože žádný hematom po silném otřesu mozku zastižen nebyl, jezdec zůstane na pozorování příštích 36 až 72 hodin. Budeme vidět, jak se bude jeho stav vyvíjet a zda nebude potřeba provést plastiku kůže na poraněné ruce," uvedl ošetřující lékař Xavier Mir.

Jezdec prokazuje svoji vůli i rychlost, ale od čínského závodu včetně, upadl při každém závodním víkendu. Sám před domácím podnikem přiznal, že se nulovým bodovým ziskem v Mugellu připravil o boj o letošní titul.

Vytisknout

Diskuze: Lorenzo znovu spadl a znovu vážně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

V Mostě se představí Moslery z FIA GT

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud