GP Francie v LeMans opět pro Rossiho

Martin Juřička, 18. května 2008, 14:28 Google+

LE MANS - ZÁVOD: Francouzská velká cena silničních motocyklů byla zřejmě najzajímavějším sportovním kláním nedělního odpoledne na světě. Počasí, technika a především umění jezdců si pohrálo s nervy díváků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.motogp.com

Sdílejte článek

Při startu závodů do 125 ccm to vypadalo, že všichni zúčastnění si užijí kvalitní trati, na které skutečně vyhraje ten nejlepší. Všechno vypadalo fajnově až do doby, kdy zbývalo do konce 9 kol a byl závod odvolán kvůli dešti. Vední závodu rozhodlo, že se pojede závěr na 5 kol s novým startem. Po výměně motocyklů a novém startu, se vše obrátilo na stranu Francouze di Meglia, kterému k radosti domácích fanoušků opakovaný start a následný závod vyšel nejlépe.

250 ccm se stala kořistí Alexe Debona, který ve svém 112 závodě poprvé vystoupil na nejvyšší stupeň a právě v sousední Francii. Tento Španěl načasoval svou formu právě včas a v cíli byl před Simoncelim a Pasinim jednoznačně první s náskokem několika vteřin. Simoncelli si nakonec v poslední zatáčce doslova urval druhé místo pro svoji stáj.

MotoGP je letos třída, která nezná nudu! Po sobotní hektické kvalifikaci se nedělní závod odehrál v neméně zajimavém duchu. Především se musí vyzvednout výkony Yamahy, Rossiho a Lorenza. To co předvedli tito dva závodníci, tak zaslouží smeknutí "kloboučkem" až k zemi. Stoner, Pedrosa, Rossi a Edwards byla velká čtyřka, která měla bojovat po prvních kolech bodjovat o vítězství ale vše bylo nakonec jinak. Po dobývání v průběhu 6 kol se na první místo dostal Rossi (který získal celkově co závodí 90 vítězství) a už nikoho do čela nepustil. Lorenzo (přezdívaný lízátko) na startu pátý, potom jedenáctý a nakonec druhé místo! Když vzpomeneme, že se Lorenzo pohybuje na vozíčku kvůli zlomeninám obou kotníků, tak je  toto obdivuhodné, protože Lorenzo může nastoupit na motorku na startu a potom mu pomáhají v cíli. Ještě, že nemám žádné pády a nemusel bojovat s motorkou sám. Nakonec se na třetí místo prokousal Edwards, který v průběhu klesl až na páté místo kvůli dešti, který se znovu připomenul v průběhu závodu.

Výsledky LeMans 2008

125 ccm
1. di Meglio (FRA - Ajo Motorsport)
2. Smith (GBR - Polaris World)
3. Terol (SPA - Jack Jones WRB)

250 ccm
1. Debon (SPA - Lotus Aprilia)
2. Simoncelli (ITA - Metis Gilera)
3. Passini (ITA - Polaris World)

MotoGP
1. Rossi (ITA - Yamaha Fiat)
2. Lorenzo (SPA - Yamaha Fiat)
3. Edwards (USA - Yamaha Tech3)

CELKOVĚ MotoGP
1. Rossi 97b
2. Lorenzo 94b
3. Pedrosa 94b

Vytisknout

Diskuze: GP Francie v LeMans opět pro Rossiho

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Deletraz/Fässler

Déšť předurčil dramatický start závodu + FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud