Scuderia Praha na pole-position dvanáctihodinovky v Mugellu

iMotorSport.cz, 17. března 2017, 13:26 Google+

Matteo Malucelli vypálil svým soupeřům rybník a v dnešní kvalifikaci na 12hodinovku v Mugellu seriálu 24H Series získal pro český tým Scuderia Praha pole-position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scuderia Praha

Scuderia Praha | foto: Petr Frýba and Boost Racing Images

Sdílejte článek

Kvalifikační výsledek druhého podniku šampionátu je opravdu velmi těsný. Červené Ferrari 488 GT3 v rukou Malucelliho zajelo v posledních minutách absolutně nejrychlejší čas a do té doby vedoucímu Robertu Lukasovi s vozem Porsche nadělilo pouhé dvě desetiny vteřiny.

První část závodu startuje již dnes v 14:00, zatímco zbývající část se odjede zítra počínaje desátou hodinou dopolední. Do dnešního čtyřhodinového segmentu tak z pole-position vyrazí tým Scuderia Praha s posádkou Matteo Malucelli, Josef Král, Jiří Písařík. V první řadě je doplní Poláci Robert Lukas, Marcin Jedlinski a Němec Patrick Eisemann s Porsche 911 GT3 R týmu Forch Racing

Na třetím místě skončila posádka týmu Herberth Motorsport – Daniel Allemann, Ralf Bohn, Robert Renauer a Alfred Renauer rovněž s Porsche 911. Druhou řadu pak uzavírá Lamborghini Huracán GT3 stáje Konrad Motorsport s jezdci Franz Konrad, Marco Mapelli a Giorgio Maggi.

Scuderia Praha však není jediným zástupcem české trikolory v Mugellu. V nejvyšší třídě A6-Pro bude kromě Josefa Krále a Jiřího Písaříka startovat i Tomáš Enge. Diváci jej uvidí za volantem KTM X-BOW GT4, kde se bude střídat s trojicí Hubert Trunkenpolz, Klaus Angerhofer a Reinhard Kotlet. Posádka odstartuje do závodu z desáté příčky.

Ve třídě SP3-GT4 si letošní premiéru odbude brněnský tým RTR Projects, naneštěstí do kvalifikace vůbec nevyrazil a v pětičlenné třídě zaujal poslední pátou pozici. Na čtvrté příčce skončil tým Beseplast Racing s vozem Audi TTRS, který bude vedle Franja Kovače a Milenka Vukoviče pilotovat i hvězda Octavia Cupu Tomáš Pekař.

Závod můžete sledovat online na stránkách http://www.24hseries.com/

Vytisknout

Diskuze: Scuderia Praha na pole-position dvanáctihodinovky v Mugellu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

ARC Bratislava

Sestava ARC Bratislava pro 24h v Le Mans je kompletní

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud