Enge se v Pikes Peak kvalifikoval sedmý

ar1, 21. srpna 2005, 12:53 Google+

Jezdci týmu Panther Racing si v kvalifikaci na závod IRL v Pikes Peaku zajistili čtvrtou řadu, Tomáš Enge zajel sedmý a hned vedle něj na osmém místě bude na startu Tomas Scheckter.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Program na oválu v horách poblíž Colorada začal až v sobotu, kdy na jezdce čekaly dva volné tréninky a kvalifikace. Enge si zvykal na pro něj neznámý ovál a průběžně se zlepšoval: v prvním tréninku byl 20., ve druhém 14. a v samotné kvalifikaci pak sedmý. Pro českého jezdce je to druhý start po krátké pauze vynucené zraněním zad a sedmé místo je nejlepším kvalifikačním výsledkem od druhé příčky v Texasu.

Tomáš Enge: „Byla to dobrá jízda. V průběhu celého dne jsme se postupně zlepšovali s každým dalším vyjetím na trať. Neustále jsme postupovali metodou krok za krokem. Věděli jsme, že se tam nakonec dostaneme, ale není to lehká trať, zvláště když jsem tady poprvé. Hodně zesílil vítr, ale to bylo stejné pro všechny. Krátké ovály mám rád. Na chvilku jsme se dostali do omezovače a to nás stálo nějakou rychlost. Jsem si jistý, že náš RockStar Chevy pojede zítra dobře a dojedeme na čelních místech.“

BPA sport marketing, a.s.
Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Enge se v Pikes Peak kvalifikoval sedmý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Castroneves, Helio

Duo týmu Penske opět první řadě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud