1.Turecko: Premat byl rychlý a měl štěstí

Daniel Šupa, 20. srpna 2005, 20:37 Google+

Hrdinou závodu byli Rosberg se Speedem, ale odměny se nedočkali.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Premat, Alexandre

Premat, Alexandre | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

Nico Rosberg využil pole position a první pozici před zbytkem pole si udržel i po startu. Hned na konci prvního kola však nezvládl smyk Jani a kvůli jeho zavazejícímu vozu vyjel na trať Safety car. Kromě Rosberga, Speeda, Lopeze a Laudy zajeli postupně všichni do boxů. Po restartu se střídali Rosberg a Speed v nejrychlejších kolech, oba se snažili získat co největší náskok, neboť čtvrtý Lauda úspěšně brzdil zbytek jezdců. V 9. kole však Rosberg zpomalil a jeho kontaktem se Speedem poškozená Dallara mířila k boxům. Američan ale pokračoval dále a stále zrychloval, dokonce bravurně zvládl i smyk a prakticky nic z náskoku neztratil.

V šestnáctém kole bylo pořadí na bodovaných místech následující: Speed, Lopez, Premat, Pantano, Piquet, Alvarez, Lauda a Garcia. Po kolizi Bruniho a Lapierreho byl opět povolán Safety car. Speed a Lopez zamířili k mechanikům, ale strategie pro ně nepracovala a propadli se na konec bodovaných míst. Do čela se tak dostal Premat před Pantanem a Piquetem.

Premat bránil svoji první pozici před soustavným tlakem italského jezdce, ale na pořadí se již nic nezměnil. Garcia pak ještě v samém závěru překonal Piqueta a na Speeda zbyla až pátá pozice.

Bez bodů tentokrát zůstal vedoucí muž tabulky Kovalainen, ale ani jeho hlavní soupeř Rosberg si žádný další bod nepřipsal. Jeden bod za nejrychlejší kolo připadl zaslouženě Speedovi.


Foto: www.gp2.series

Vytisknout

Diskuze: 1.Turecko: Premat byl rychlý a měl štěstí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rosberg, Nico

Kvalifikaci kraloval Rosberg

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud