FE: Di Grassi potrestán za včerejší přestupek, umístění mu však zůstává. Zavání to dvojím metrem, tvrdí rozezlený Piquet

iM4, 19. února 2017, 18:30 Google+

Lucas di Grassi byl během včerejšího závodu Formule E v Buenos Aires po zastávkách v boxech nebezpečně vpuštěn do cesty Nelsonovi Piquetovi. Di Grassi byl za tento přestupek potrestán, nicméně tak trochu jinak, než je běžné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lucas di Grassi

Lucas di Grassi | foto: FIA Formula E

Sdílejte článek

Tento incident byl vyšetřován až po závodě. Během tohoto vyšetřování komisaři přišli na fakt, že byl Piquet nucen šlápnout na brzdu, aby předešel kolizi. Di Grassi obdržel pouze pokutu v hodnotě 1500€.

Jezdci týmu Abt Sportsline tak zůstalo 15 bodů za třetí místo a tři body za pole position a nadále tak zůstává na průběžném druhém místě, 29 bodů za lídrem Buemim.

Podle Nelsona Piqueta není fér, že se stejný prohřešek trestá jinými způsoby. V minulost byly za nebezpečné vpuštění do boxové uličky typické časové penalizace, či průjezdy boxy.

"Nevidím v tom žádnou konzistenci. Říkají, že je to svůj vlastní případ a že každý případ řeší samostatně, ale to přece není ono. Nebezpečné vpuštění prostě bude vždycky nebezpečné vpuštění a nic jiného," řekl rozezlený Piquet.

"Je to opravdu frustrující. Kéž by se více soustředili na rozlišování bílé a černé a neřešili v 90% případu šedou, trochu černé a trochu bílé. Nevím, jak by to měli rozsoudit, ale určitě by měli. Vždyť mají tolik lidí, tolik kamer a GPS v každém voze."

"A podívejte se např. na dnešní kvalifikaci. Říkali, že budou buď zelené nebo červené vlajky. A já jsem měl v jedné zatáčce žlutou. Zpomalil jsem, pokazilo mi to měřené kolo a oni si mě stejně zavolali k sobě, že jsem nezpomalil více. Je neuvěřitelné, že na takové úrovni musíme řešit takové věci," uzavřel Piquet.

Vytisknout

Diskuze: FE: Di Grassi potrestán za včerejší přestupek, umístění mu však zůstává. Zavání to dvojím metrem, tvrdí rozezlený Piquet

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Alessandro Pier Guidi má se závody GT bohaté zkušenosti i ve vozech sesterského týmu Maserati

WEC: Ferrari vybralo náhradu za odcházejícího Gianmaria Bruniho

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud