Engeho poslední příprava před závodem IRL

ar1, 21. září 2004, 19:27 Google+

Tomáš Enge absolvoval v pondělí s týmem Patrick Racing poslední test před svou závodní premiérou v Indy Racing League, na oválu v Texasu odjel přes 350 mil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: BPA sport marketing

Sdílejte článek

Český jezdec již zná také jméno spottera, kterým nebude nikdo jiný než dvojnásobný vítěz 500 mil Indianapolis Al Unser junior, lepšího si ani nemohl přát.


Enge v pondělí testoval na jeden a půl míle dlouhém oválu v Texasu a v průběhu dne odjel celkem 234 kol. Pro českého jezdce to byla vítaná příležitost získat před premiérovým startem v IRL další zkušenosti, společně s týmem Patrick Racing zkoušel různá nastavení vozu. V Texasu testovaly týmy Chevroletu s šesti vozy, každý tým však měřil jen své časy a proto není možnost srovnání. Tým byl s Engeho výkonem spokojen a nyní se těší na závodní premiéru, ke které dojde 3. října na oválu v kalifornské Fontaně.



Český jezdec již také ví, kdo bude v letošních závodech jeho spotterem, neboli osobou, která stojí na nejvyšším místě u oválu, zpravidla na střeše tribuny, a hlásí jezdcovi pozice jeho soupeřů. Zrcátka vozů totiž umožňují jen omezený výhled a při závodech na oválu se jezdí s minimálními odstupy mezi vozy. Engeho spotterem nebude nikdo jiný, než Al Unser junior, dvojnásobný vítěz legendárního závodu 500 mil Indiapolis a rovněž dvojnásobný šampion CART. Unser junior v průběhu letošní sezony ukončil svou bohatou kariéru.


Ještě před Engeho testy zavítal do České republiky Engeho nový šéf týmu Pat Patrick, který o víkendu navštívil mimo jiné brněnský automotodrom, kde se jel závod DTM. Patrick se po více než třicet let věnuje americkým formulovým sériím a na téma Engeho angažmá řekl: „Tomáš má za sebou hodně zkušeností. Samozřejmě je to jiný typ závodění, než na jaké je zvyklý, ale myslím si, že z řad jezdců F3000 se rekrutovalo už hodně dobrých závodníků.“

BPA sports marketing a.s. a www.tomas-enge.cz
Vytisknout

Diskuze: Engeho poslední příprava před závodem IRL

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McNish, Allan

Testovacím jezdcem programu GP2 McNish

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud