Joilet: Fernandez vyhrál druhý závod IRL IndyCar

ar1, 13. září 2004, 01:08 Google+

Adrian Fernandez myslel, že při pit stopu v 89. kole, selhání vzduchového zvedáku vozu při zastávce vozu zmaří jeho šanci na vítězství v závodě. Nestalo se tak a může slavit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fernandéz, Adrián

Fernandéz, Adrián | foto: Fernandez Racing

Sdílejte článek

Ve slunném a velmi teplém dni se víra ve svůj vůz proměnila ve vytoužené již druhé vítězství, které přišlo při dnešním Delphi Indy 300 na ovále v Chicagolandu ve městě Joilet.

Tony Kanaan, jenž odstartoval do závodu s náskokem 72 bodů na druhého jezdce v pořadí a jeho týmového kolegu Dana Wheldona, po skončení závodu na třetí pozici zvýšil svůj náskok na 75 bodů. K tomu, aby Kanaan již v Toyota Indy 400 California Speedway mohl slavit první titul v seriálu IRL IndyCar Series, musel by skončit do čtvrtého místa.

Fernandez vjížděl do boxů v 89. kole z vedoucí pozice. Po již zmíněných problémech se vrátil na 19. pozici. Věřil však ve svůj vůz, tým a sám sebe, což se mu vyplatilo. Systematicky se až do 146. kola dostal před jezdce jedoucí před ním, když se dostal až na Hertu – dosavadního vedoucího jezdce. Dnes byl prostě nejrychlejší a jeho Honda oplývala velkým výkonem a vůz pohodou, díky které také ve 183. kole opět ukořistil vedení a svůj vůz dovezl vítězně až do cíle.

Herta, si dnes vyjel svůj nejlepší výsledek sezony, když skončil na druhé pozici.

Wheldon, jenž vyhrál poslední závod v Nazaretu, skončil v cíli v Joilet na čtvrté pozici a Meira dojel pátý…

Další závod se pojede 3. října 2004 na ovále California Speedway, kde se také představí poprvé v historii IRL IndyCar Series český jezdec Tomáš Enge, který nastoupí za tým Patrick Racing. Držíme mu palce…

Foto: Fernandez Racing

Vytisknout

Diskuze: Joilet: Fernandez vyhrál druhý závod IRL IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Janiš, Jaroslav

DTM uchvátilo Prahu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud