Silverstone: Liuzzi popáté vyhrál

Liuzzi, Vitantonio

Liuzzi, Vitantonio | foto: Arden Motorsport

Vitantonio Liuzzi si v šestém podniku letošní sezony vybojoval své páté vítězství a zvýšil tak své vedení v průběžném pořadí jezdců.

Po startu z pole position vedl Liuzzi po celou dobu do prvních zastávek v boxech, na krátkou dobu ho vystřídal Ferdinando Monfardini, ten však brzy zajel také do boxů a jezdci se vrátili do původního pořadí.

Liuzzi dominantním způsobem držel vedení ve svých rukou i když se toccacelo snažil, přesto celou dobu závodu jezdil na druhé pozici. Tomáš Enge, který byl poškozen v kvalifikaci Schorederem, startoval ze čtvrté pozice. Brzy však předstihl Jose Maria Lopeze a udržel si svoji třetí pozici až do cíle.

Patrick Friesacher ztratil šanci na pódiové umístění poté, co učinil chybu v boxech. Rakušan, jenž po závodě v Magny-Cours přešel ze SuperNovy do týmu Coloni, pochybil v boxech, když se rozjel bez dotáhnuté matice u kola.

Nakonec ztratil pozici nad Lopezem a měl na mále, když se ke konci závodu na něj dotáhl Gianmaria, který ztratil jen 5 sekund.

Nováček Olivier Tielmans pokračoval ve smůle nováčků týmu Astromega. Musel zajet do boxů hned po prvním kole a mechanici opravovali jeho vůz. Van Hooydonk byl dalším jezdcem, který v Silverstone chyboval ve finiši, když talčil na Doornbose a v zápalu boje se otočil v hodinách. Po srážce byl vymrštěn do kačírku, ze kterého se nakonec dostal zpět na trať.

Van Hooydonkův týmový kolega Alan van der Merwe mel lepší den, když dokázal pro tým a pro sebe získat alespoň jeden bod, když skončil osmý.


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu