Tracy si zajistil v Torontu na neděli první řadu

ar1, 10. července 2004, 04:03 Google+

Paul Tracy, jezdec č. 1 týmu Forsythe Championship Racing, obhajující na trati v Torontu loňské vítězství, vyhrál první kvalifikaci na nedělní závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tracy, Paul

Tracy, Paul | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Tracy jel v ulicích Toronta loni s dominantním stylem, čímž vyhrál titul šampióna Champ Car. Tracy, rodák z Ontaria zajel nejlepší čas 59,407s v době, kdy se nad trati začalo zatahovat. Nemalou podporou mu muselo být 41 701 fanoušků.

Přitom jeho vítězství bylo jen s minimálním rozdílem, což se v Champ carech již dlouho nestalo. Druhý čas totiž zajel jeho velký letošní rival, vítěz posledních dvou závodů, Sebastien Bourdais – 59,410s.

Tracy však již dnes může být klidný, protože jeho dnešní vítězství mu garantuje první řadu na nedělním startovním roštu.

Díky pátečnímu Pole se dostal na 86 bodů v průběžném hodnocení jezdců, čímž zasáhl do první čtyřky, kde má stejně bodů jako Alex Tagliani. Tracy vyjel do kvalifikace po 15 minutách, což je skvělý výkon, protože kvalifikace se jede na 35 minut. Jeho nejrychlejší čas byl zaznamenán v šestém měřeném kole.

Po prvním měřené sérii se zastavil pro nové pneumatiky Bridgestone, ale po zajetí svého nejrychlejšího času již nedokázal s větším rozdílem čelit útokům jezdců Newman/Haas Racing, kteří dojeli v pořadí druhý Sebastien Bourdais, jen s rozdílem 0,003s a Bruno Junqueira třetí 0,041s.

Bourdais dosáhl nejlepšího času v desátém kole kvalifikace a Junqueira v šestém.

Velkým překvapením byl dozajista výsledek vedoucího jezdce v hodnocení letošních nováčků, kterým je Justin Wilson. Ten zajel čtvrtý čas 59,644s, což bylo obdivuhodné, protože Wilson tuto trať absolutně neznal a dokázal se na její charakteristiku velmi rychle adaptovat. Wilson dělá obrovskou radost majiteli týmu Mi-Jack Conquest Racing, protože jako nováček série zajel již minulý týden v Clevelandu druhou startovní pozici. Vozy tohoto týmu již dlouho nebyly viděny na těchto pozicích. Troufám si tvrdit, že Wilson je pravděpodobným brzkým vítězem některé z další kvalifikace a možná i závodu letošní sezony.

Michel Jourdain junior, který dojel v loňském závodě za Tracym na druhé pozici, letos v 1. kvalifikaci obsadil pátou příčku. Pro tým RuSPORT je to také skvělý výsledek. Jeho čas byl zaznamenán na hodnotě 59,701s.

Druhá kvalifikace se pojede zítra (v sobotu).

Vytisknout

Diskuze: Tracy si zajistil v Torontu na neděli první řadu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carpentier, Patrick

Domácí tým vévodil úvodním tréninkům

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud