Tracy letos poprvé na Pole-position

ar1, 3. července 2004, 08:30 Google+

Paul Tracy, obhájce loňského titulu šampióny ChampCar se letos poprvé dostal na Pole-position.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tracy, Paul

Tracy, Paul | foto: Photo by Dan Streck, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

I když, dokonce i druhá kvalifikace byla dlouho v rukou mladých jezdců, kteří nechtěli vedoucí pozice pustit z dosahu. Nakonec však zkušenost zvítězila nad mladistvou dravostí.
Tracy tedy dosáhl svého prvního letošního Pole za 57,546 sekund, což na okruhu v Clevelandu, přesněji v Burke Lakefort Airport rychlost 131,749 mil za hodinu.

Tracyho včerejší Pole znamená druhé na zdejším okruhu a dvacáté v jeho kariéře.

Překvapením dne byl dozajista mladý Brit a šampión z roku 2001 FIA F3000 Justin Wilson, jenž zajel hned druhý kvalifikační čas. Na Tracyho ztratil pouhé 4 desetiny. Pro Wilsona je to nejlepší výsledek kariéry jezdce v ChampCar a také pro tým Mi-Jack Conquest je to první postavení v přední řadě na startu.

Za Wilsonem skončil další šampión FIA F3000, tentokrát z roku 2002, kterým není nikdo jiný, než Sebastien Bourdais z týmu Neumann – Haas.

Dalším mladým jezdcem a nováčkem letošní sezony, jenž se umístil na předních pozicích je A.J. Allmendinger s vozem týmu RuSPORT. Allmendingerovi patří čtvrtá opozice na startu. Jen pro zajímavost, Allmendinger je šampiónem seriálu Toyota Atlantic Championship z roku 2003. Pro Allmendingera je to také nejlepší kvalifikační čas sezony. Zajímavé je, že stejně jak Allmendinger, tak i tým, ve kterém jezdí letos přešel ze seriálu Toyota Atlantic do šampionátu ChampCar a to se dvěma vozy.

Na páté pozici se umístil Alex Tagliani s vozem týmu Rocketsports a za ním se umístil až na šesté pozici Bruno Junqueira.

Ze čtvrtka bylo také několik jezdců penalizováno, mezi nimiž byl i vítěz čtvrteční kvalifikace Sebastien Bourdais, dále Patrick Carpentier.

Přímým přenosem bude závod z Burke Lakefort Airportu sledovat také TV GALAXIE-SPORT. Takže se máme na co těšit… Přenos začíná v sobotu ve 23,00.


Vytisknout

Diskuze: Tracy letos poprvé na Pole-position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Liuzzi, Vitantonio

Toccacelo zaváhal, Liuzzi opět v čele

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud