Castroneves třetí, Hornish jr. třináctý

ar1, 27. června 2004, 22:41 Google+

Helio Castroneves do cíle šestého závodu sezóny v Richmond Int. Raceway dorazil třetí a Sam Hornish jr. byl 13.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: IRL

Sdílejte článek

Jezdci Marlboro Team Penske kombinovaně vedli prvních 113 kol. Hornish jr. s vozem č. 6 (Dallara Toyota) vedl a Castroneves s vozem č. 3 (Dallara Toyota) jezdil druhý až do zastávek v boxech ve žluté fázi ve 113. kole.

Později již nebyli schopni se vrátit na vedoucí pozice a to díky zvolené strategii, která vyšla lépe konkurentům.

Castroneves po vyjetí z boxů dokázal udržet „jen“ třetí pozici, před ním skončili jen dva jezdci a Hornish jr. dojel pátý.

„Tým mi připravil dobré auto,“ řekl Hornish jr. „Mohli jsme jet dobře a hůř. Bohužel jsme nezvládli strategii a nedokázali se vrátit na čelo závodu. Bohužel, měl jsem ještě kontakt se Scheckterem a poškodil si přední přítlačné křídlo. Chlapci v týmu odvedli dobrou práci při výměně křídla, ale měl jsem již 4 kola ztrátu. Tímto můj závod byl u konce.“

Castroneves byl spokojený s výkonem celého týmu: „Tým byl excelentní, všechno včetně pitstopů, nastavení. Mysleli jsme, že máme vše pod kontrolou. Ale tato série je dost nepředvídatelná.“

Dan Wheldon jel další 121 kol bez zastávky v boxech. Jeho strategie mu dovolila ujmout se vedení ve 193 kole a dovést ho do cíle na špici. Castroneves byl dotázán, zda si myslel, že nejrychlejší auto vyhrálo závod.

„Myslím, že ano,“ řekl Castroneves. „Vyplatila se jim lepší strategie.“

Castroneves je na třetí pozici v průběžném pořadí jezdců se 181 body a Hornish jr. je šestý se 136 body. Zatím máme za sebou 6 závodů ze 16ti.

Foto: IRL
Vytisknout

Diskuze: Castroneves třetí, Hornish jr. třináctý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Sharp, Scott

Sharp s devátou pozicí spokojen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud