Richmond: Wheldon díky taktice letos podruhé vítězí

ar1, 27. června 2004, 12:36 Google+

Dan Wheldon vyhrál včerejší noční závod v Richmond International Raceway. Po projetím cíle mu zbyla trocha benzínu na to, aby si neodpustil bláznivé kouřové kolečko pro diváky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wheldon, Dan

Wheldon, Dan | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Wheldon tak zaznamenal své druhé vítězství letošní sezony. Převzal vedení ve 193 kole, kdy vedoucí jezdci ve žluté fázi jeli do boxů dotankovat a vyměnit pneumatiky.

Bylo jasné, že tým Andretti Green Racing měl velmi dobře spočtené množství paliva v Danově nádrži, protože dostal pokyn zůstat s 30 galony metylalkoholu v nádrži na trati, což mu přineslo jeho senzační vítězství. Určitě ale prožíval Dan Wheldon těžké chvíle ve svém kokpitu až do posledního kola, protože palivo mu vyšlo téměř přesně do cíle.

„Přálo nám štěstí, ale byla to dobrá strategie,“ řekl spoluvlastník stáje Michael Andretti. „Kdo využije tuto příležitost, bere pak vše.“

Přitom, Wheldon startoval do sobotního závodu až z 20. pozice na startu. Následně se koncentroval jen na svoji pozici a dokázal to:
„Měl jsem štěstí po celou noc,“ řekl Wheldon – nejlepší nováček loňské sezony. „Projel jsem startovním polem velmi rychle a pak jsem se mohl soustředit jen na vítězství. Trať mě sama dala pozice.“

„Pokaždé, když sednu do vzu Andrettiho stáje, vím, že auto bude dobré. Nemyslím si, že jsem měl nejrychlejší auto dnes. Ale co mě hodně pomohlo bylo, že jsem mohl jet dlouho na našich Firestonkách a auto bylo lepší a lepší.“

Wheldonovo vítězství z 20. pozice na startu je po dlouhé době dalším tzv. nejhlubším vítězstvím. Naposledy se to povedlo Al Unserovi Jr. v Las Pegas v roce 2001, kdy vyhrál z 21. pozice na startu.

Další jezdec, který dokázal získat ze závodu, který byl přerušen žlutými fázemi byl Vitor Metra s vozem týmu Rahal, který obsadil druhou pozici. A na třetí pozici se dostal Helio Castroneves, jenž jel po celý víkend ve skvělé formě, kdy zde vyhrál i kvalifikaci.

Dalším jezdcem, tedy na 4. pozici byl Bryan Herta s dalším vozem týmu Andretti Green Racing.

Příští závod se pojede 4. července 2004 na trati v Kansas Speedway.


Vytisknout

Diskuze: Richmond: Wheldon díky taktice letos podruhé vítězí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Weaver, James

Lola Jamese Weavera nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud