Eddie Cheever Jr. a Indianapolis 500

ar1, 8. června 2004, 04:08 Google+

Z pohledu diváků byl letošní 88. ročník Indy 500 bizardní a neuvěřitelný. Stejný pohled na závod měl i tým Red Bull Cheever Racing.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cheever - Carpenter

Cheever - Carpenter | foto: Red Bull Cheever Racing

Sdílejte článek

Počasí se stale měnilo, což pořádně ovlivnilo strategii. Závod byl pro nás odměnou, protože jsme byli nejlepším týmem s motory Chevrolet. Náš Alex Barron se umístil na 12. pozici.

V první části závodu, oba naši jezci jeli dost dobře. Alex měl trochu problémy s vyváženosti auta, ale to jsme přemohli. Ed Carpenter zajel skvělé kolo. Oba jezdci by měli pravděpodobně lepší výlsedek, kdyby závod nebyl zastaven po 27 kolech, kdy začalo pršet.

Právě ze začátku bylo jasné, že tým Bobbyho Rahala pokračoval právě tam, kde skončila kvalifikace. Jeho auta byla velmi silná. Moli jsme pozorovat, že od této chvíle měl Buddy Rice závod vyhrát.

Naše vozy byly poté lepší, ale pak se dostal Ed carpenter do hloupé nehody s Markem Taylorem. Když se podíváme na fakta, Taylor se pokoušel předjet v zatáčce 3 někoho vnějškem a pak se snažil dostat dolů na Carpentera. To nebylo v 64. kole opravdu to nejlepší, co mohl udělat. Oba jezdci Chevroletu se tak vyřadili navzájem. Nebylo to nezbytné. Bude se to vyšetřovat ještě z videopásky.

Strategie zde byla velmi důležitá. Nejdříve jsme jeli dopředu, pak jsme zpomalili a šetřili palivo až do deště. A důvod? Měli jsme zpočátku míň paliva a pak jsme ho natankovali vice. Strategie závodu byla hodně zmatená a to díky proměnlivému počasí. Alex byl v průběhu závodu lepší a lepší. Kdyby nepršelo, bylo by vše jinak. Závod měl vyhrát nejrychlejší automobil a jezdec. Tak by to v Indy 500 mělo být.

Stalo se take mnoho dobrých věcí, například jsme měli velmi dobrou zastávku v boxech, naše strategie take nebyla špatná a palivo bylo take super. Naše strategie selhala až díky počasí.

Byli jsme velmi spokojeni s vyváženosti auta v závodě. Ostatní týmy měly vice problémů s auty než my.

Nakonec, závod to byl pěkný. A já jsem s výsledkem spokojený. Jsem rád, že Buddy Rice vyhrál. Loni jsme se nerozešli v dobrém. Ale ztrávili jsme s ním hodně času a bylo pěkné vidět jak vyhrál.

Red Bull Cheever Racing
Vytisknout

Diskuze: Eddie Cheever Jr. a Indianapolis 500

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carpenter, Ed

Ed Carpenter navštívil dětskou nemocnici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud