Graham Rahal: Nová generace pilotů IndyCar

iM3, 19. října 2009, 18:43 Google+

Graham Rahal obdržel při galavečeru IndyCar ocenění „Stoupající hvězda série“. Dvacetiletý syn Bobbyho Rahala si cenu plně zasloužil, vždyť ve své druhé sezóně skončil na šestém místě konečného hodnocení, navíc mohlo být ještě lépe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rahal, Graham

Rahal, Graham | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

„Nebýt hloupých chyb, které jsem udělal, jako třeba v Torontu, kdy jsem vrazil do Eda Carpentera, mohli jsme v šampionátu skončit na páté pozici,“ sypal si popel na hlavu Rahal, jemuž na pátou Patrick chybělo osm bodů.

„Mid-Ohio nám taktéž nevyšlo, mohli jsme dojet čtvrtí, ale já vyjel mimo dráhu a skončil na osmé pozici,“ pokračoval Rahal, který má na kontě jedno prvenství z roku 2008. Dosud jediný triumf slavil hned při premiérovém startu v IndyCar.

Rahalovi vypršela smlouva s týmem Newman / Haas / Lanigan Racing, nicméně lze předpokládat její prodloužení. Legendární tým a mladý jezdec s legendárním příjmením si padli do oka a budoucí spolupráce je všeobecně očekávána. „Takový je plán, s týmem nám to opravdu klape,“ přiznal Rahal. „Z určitého pohledu je to můj životní tým, jsem s nimi třetím rokem, vyrůstám s nimi.“

Cílem příští sezóny bude především konzistentnost. „Díky pravidelným dojezdům do cíle se posunujete v průběžném pořadí šampionátu výš a výš. To bude pro příští rok náš hlavní cíl.“ Graham Rahal se zaměří i na Indianapolis. Na slavné „pětistovce“ startoval dvakrát, ale pokaždé havaroval, vždy ve čtvrté zatáčce.

„V loňském roce jsme byli spokojení i s 18. místem v kvalifikaci, letos jsem brali pouze umístění v TOP10,“ pokračoval Rahal. „Letos jsme byli mnohem lepší než loni, proto v příštím roce očekávám boj o nejvyšší příčky.
Vytisknout

Diskuze: Graham Rahal: Nová generace pilotů IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Rok 2009: Nechme mluvit čísla

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud