FAZZT Race Team už v příští sezóně

iM3, 28. srpna 2009, 16:51 Google+

Po boku týmu Gila de Ferrana nastoupí do příští sezóny série IndyCar nová stáj FAZZT Race Team, spolumajitelem týmu je kanadský pilot Alex Tagliani.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tagliani, Alex

Tagliani, Alex | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Za vznikem FAZZT stojí několik organizací. Kromě Alexe Taglianiho se na provozu budou podílet Azzi Race Division, ATG a Rubicon Sports Agency. Manažerem týmu bude Rob Edwards, bývalý manažer Walker Racing, post výkonného ředitele zastane Andre Azzi, o finanční stránku se bude starat Jim Freudenberg z Rubicon Sports Agency.

FAZZT nezačíná na zelené louce, monoposty a veškeré vybavené odkoupilo od bývalé stáje Martyho Rotha. Kanadský obchodník a polo-profesionální závodník nebyl pro letošní sezónu připuštěn na start kvůli příliš velké nekonkurenceschopnosti, ačkoliv býval rychlejší než Milka Duno.

„Jsem velmi šťastný. Nechci aby to vyznělo příliš namyšleně, ale nemám pochybnosti o tom, že budeme velmi rychle konkurenceschopní. Zatopíme špičkovým týmům, hned na začátku příští sezóny,“ uvedl Tagliani na tiskové konferenci týmu.

Do kokpitu se samozřejmě posadí Alex Tagliani. „Má zkušenosti a jeho zpětná technická vazba je pro nás nesmírně důležitá,“ řekl Rob Edwards s nímž Tagliani spolupracoval v letech 2005 – 2006 u týmu Walker Racing.

Přestože je Tagliani spolumajitelem FAZZT Race Team, jeho hlavní činností bude řízení vozu. O administrativní záležitosti a vedení stáje se budou starat Edwards a Freudenberg.

„Po tomto víkendu se budu soustředit výhradně na FAZZT. Jde o životní příležitost. Nemohu se dočkat až se sen stane skutečností. Rob chce už brzy testovat, pravděpodobně v říjnu,“
zakončil Tagliani.
Vytisknout

Diskuze: FAZZT Race Team už v příští sezóně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Kalendář roku 2010 doznal změn

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud