Indy Racing League využilo možnosti!

Daniel Šupa, 27. ledna 2004, 23:24 Google+

Vedení seriálu Tonyho George potvrdilo nabídku na koupi Champ Car.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Viceprezident oddělení pro styk s veřejností Fred Nation potvrdil, že IRL využilo poslední den k podání nabídky na odkup Champ Car, a to jak vedení konkurenčního seriálu, tak i soudci Frankovi Ottemu, jenž rozhoduje ve věci konkurzního řízení. Nabídka učiněná zakladatelem Indy Racing League Tony Georgem má být velmi atraktivní.

IRL má údajně extrémní zájem o koupi práv na turbomotory Cosworth, a také o práva na druhý nejvýznamnější silniční závod USA, a to Long Beach Grand Prix, který zahajuje každoročně sezonu a jenž má návštěvnost kolem 150 000 diváků.

Pokud IRL s nabídkou uspěje, bude nutné nahradit závody seriálu Champ Car. Neboť monoposty pro ovály nejsou uzpůsobeny na klasické a převážně městské okruhy, mohl by v Long Beach a na dalších tratích, pro tentokrát, zaskočit seriál Rolex Grand American Road Racing, jenž by se v roce příštím stal součástí termínového kalendáře IRL.

Soudce Otte by měl vybrat tu lepší ze zatím oznámené dvojice nabídek. Kromě George podal nabídku i Gerald Forsythe stojící v čele skupiny OWRS, která je majetkově v Champ Car interesována.

Podle něj nemůže rozhodnout soud pro nabídku konkurence, neboť pro samotný seriál je jedinou záchranou pečlivě vypracovaná nabídka OWRS, zatímco konkurence ho chce definitivně zrušit.

Otázkou je, zda se nebude monopostům v USA dařit lépe, když diváci nebudou nabídkou přesyceni…


Foto: Archiv

Vytisknout

Diskuze: Indy Racing League využilo možnosti!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kdo bude vládnout Formuli 2? - anotační foto

Kdo bude vládnout Formuli 2?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud