Panther Racing 2008 Preview

iM3, 18. března 2008, 08:00 Google+

SEASON PREVIEW: Panther Racing letos vsadí na jednoho koně. Tím je již několikaletá černá ovce seriálu, Vitor Meira. Brazilský pilot stále čeká na první triumf v kariéře. Podaří se mu konečně uspět?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meira, Vitor

Meira, Vitor | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Panther Racing chce obnovit svoji zašlou slávu. V roce 2001 a 2002 slavili titul šampióna, za volantem tehdy seděl mladý Sam Hornish. Od té doby mají výkony stáje sestupnou tendenci. Teprve s nástupem Vitora Meiri blýskla naděje na lepší časy, nicméně kýžené prvenství stálé uniká. V loňském roce nasazoval tým dva vozy, jeden řídil Vitor Meira, druhý Kosuke Matsuura. Japonec však o místo přišel a Panther Racing vložilo všechny trumfy do brazilského talentu.

Sponzorství na monopostu si nadále udržela organizace Delphi, ovšem hlavním sponzorem bude armáda spojených států - National Gard, která v sérii NASCAR "chrání" vůz Dale Earnhardta Jr. Do pokladny týmu bude přispívat i nový technický ředitel Henri Durand. Že vám je to jméno povědomé? Ano, tento člověk se 20 let pohyboval ve Formuli 1. V letech 1990 a 1991 stál za triumfem Ayrtona Senny a roku 1998 a 1999 slavil s Mikou Hakkinenem. Henri Durand má před sebou první rok v Panther Racing, do týmu přinesl velké naděje a očekávání.

JOHN BARNES - spolumajitel Panther Racing
Jako tým jsme přes zimu udělali vše co bylo v našich silách. Strávili jsme mnoho času na vývoji a výzkumu. Náš nový technický ředitel reorganizoval celé naše technické operace a provedl několik zásadních vylepšení. Rychle prokázal, že je klíčovým členem týmu. Bude to pro nás, sponzory a fanoušky výjimečný rok.












VITOR MEIRA
Datum narození: 27.3. 1977
Místo narození: Brasilia, Brazílie
Bydliště: Indianapolis

Jsem nadšený. Po dobu přestávky jsme tvrdě pracovali. Určitě se to vyplatilo. Je skvělé mít Delphi a National Gard na palubě. Je neuvěřitelné, kolik know-how a respektu s nimi přišlo. Máme se toho od sebe tolik co učit. S National Gard zažijeme nová dobrodružství. Tento druh podpory mi pomůže dostat se na Victory Lane.

PANTHER RACING
Startovní číslo: 4
Manažer týmu: Ron Catt
Technický ředitel: Henri Durand
Závodní inženýr: Brent Harvey
Šéfmechanik Dan Miller

2007 REVIEW

Starty: 36
Vítězství: 0
TOP 5: 5
TOP 10: 15
Pole-position: 0
Kol ve vedení: 88
Nejlepší pozice v kvalifikaci: 6
Nejlepší pozice v závodě: 4
Počet dojezdů do cíle: 22
Vytisknout

Diskuze: Panther Racing 2008 Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Roth, Marty

Roth Racing 2008 Preview

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud