Erik Janiš se učil malajskou trať

Jozef Smrtník, 23. listopadu 2007, 12:59 Google+

Erik Janiš strávil první den jízd v Malajsii učením neznámé tratě a v průběhu celého dne se průběžně zlepšoval. V tréninku nováčků zajel sedmý čas, ve volném tréninku byl 18.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Erik

Janiš, Erik | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Malajský podnik A1GP začal obvyklým pátečním programem. Jako první vyrazili na trať nováčci, kteří měli k dispozici dva krátké tréninky. Janiš se v nich věnoval zejména učení tratě a odjel v každém z nich osm kol, ve výsledcích za oba tréninky mu patřila sedmá příčka.

Odpoledne už přišel čas volného tréninku, ve kterém Janiš zrychlil téměř o dvě sekundy, když své maximum zajel v posledním kole. Osmnáctá příčka sice neodpovídá ambicím Janiše ani týmu, ale v průběhu víkendu by mělo přijít další zlepšení. Z tréninku se také nedá jednoznačně vyčíst síla jednotlivých týmů, které mohou zkoušet odlišné věci a český jezdec skončil jen dvě desetiny za místním matadorem Alexem Yoongem, který má velké zkušenosti.

Erik Janiš: „Mám smíšené pocity. Ve voze si už určitě více věřím, ale tato trať se neučí snadno, protože můžete volit různé stopy. Tréninky nováčků byly v pohodě, byl jsem docela spokojený. Věděl jsem, že se můžu zlepšit, ale trénink sedm minut před koncem ukončila červená vlajka. Ve volném tréninku jsem se dále zlepšil, ale to platilo i pro ostatní. Mé nejlepší kolo jsem zajel v posledním měřeném kole na starých gumách, ale myslím, že podobně na tom byla i většina soupeřů. Vím, že jsou místa, kde se můžu zítra zlepšit. Je to jen volný trénink, uvidíme zítra.“

Antonín Charouz, šéf týmu: „Erik se pořád učí a víme, že situace se nezmění ze dne na den, musíme tedy být trpěliví. Samozřejmě, že bychom se rádi posunuli nahoru, ale do konce je ještě daleko.“

Oba závody z malajské dráhy Sepang International Circuit, jenž byl otevřen v roce 1999 a od té doby dodnes se tam jezdí Velká cena formule 1, odvysílá v záznamu Česká televize. Přenos na programu ČT4 Sport začne v neděli 25. listopadu ve 13.05 a potrvá do 15.20.

Zdroj: BPA sport marketing, a.s.
Foto: A1 Grand Prix Media

Vytisknout

Diskuze: Erik Janiš se učil malajskou trať

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Oliver

Británia poráža rok starý rekord trate

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud