Glock hovoří o titulu a budoucnosti + FOTO

Pavel Stavebník, 1. října 2007, 08:31 Google+

Německý pilot Timo Glock získal včerejším vítězstvím i titul šampiona a stáj iSport International konečně přerušila kralování konkurenčního týmu ART Grand Prix v hodnocení stájí. Jezdec si na titul musí dle svých slov teprve zvyknout.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Glock, Timo

Glock, Timo | foto: www.gp2series.com

Sdílejte článek

„Dnes to byl zvláštní závod. Po všech těch smolných a nevydařených závodech jako třeba ve Spa, to bylo dnes jiné, před startem jsem si říkal, že ho zkusím vyhrát pro tým. Snažil jsem se v úvodu šetřit pneumatiky, uprostřed jsem trochu tlačil a v závěru jsem se soustředil na bezproblémové dojetí do cíle. V tuto chvíli je poněkud obtížné uvěřit tomu, že jsem titul opravdu získal," prohlásil včera krátce po svém vítězství Glock.

Němec získal v letošní sezoně v dvaceti jedna závodech pět vítězství a desetkrát stál na stupních vítězů. Začátek sezony se mu vydařil perfektně, ale ve Francii a Velké Británii přišla ledová sprcha v podobě čtyř nedokončených závodů. V Maďarsku a Belgii sice do cíle dojel, ale mimo bodované pozice.

„Je to zvláštní okamžik, když na vás do rádia celý tým křičí, že jste šampion. Jsem moc šťastný i proto, že jsme vyhráli titul také jako tým. Doufám, že s tím pro rok 2008 něco uděláme," naznačil Glock směr jednání o F1. „GP2 je místem, kde se získává vstupenka do Formule 1, což vidíte na předchozích dvou šampionech Rosbergovi a Hamiltonovi. Lewis má teď dokonce na dosah i titul v F1."

Glock testuje pro tým F1 BMW Sauber, ale na příští sezonu zde s angažmá závodního jezdce počítat nelze. Některé stáje však ještě svoji sestavu nezveřejnily a jméno aktuálního šampiona GP2 je spojováno také s kolínským továrním týmem Toyoty.

 

Vytisknout

Diskuze: Glock hovoří o titulu a budoucnosti + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jarvis, Oliver

Británie vítězí, my máme bod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud