Novinka, pojede se o Pohár Evropy

Pavel Stavebník, 22. srpna 2007, 14:43 Google+

Série Champ Car míří do Evropy ke dvěma nadcházejícím závodům. V belgickém Zolderu a holandském Assenu se však nebude bojovat pouze o body do průběžného pořadí, ale i o nově vypsanou speciální trofej.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Rocketsports Racing

Sdílejte článek

Prezident šampionátu Steve Johnson vypsal ve spolupráci s Phanos Resorts pro oba závody na starém kontinentu motivující "European Cup". Získá jej a k tomu i finanční odměnu tým a jezdec, kteří vybojují v Assenu a Zolderu nejlepší umístění a největší počet bodů.

"European Cup" je sice v rámci Champ Car novinkou, ale jde o obdobu úspěšné a ceněné kanadské "Triple Crown", kterou si letos na kanadských okruzích vydobyl Simon Pagenaud a Team Australia.

„S deseti našimi jezdci pocházejícími z Evropy jsem si jist, že půjde v Belgii a Holandsku o skvělé závody s velkým nasazením. A očekávám, že s touto novou cenou bude úroveň závodů ještě výrazně vyšší," vysvětlil marketingový tah Johnson a dodal, že je zaměřen na podporu zvýšení popularity šampionátu v Evropě a případnému rozšíření počtu závodů na starém kontinentu v dalších letech.

Závod v Zolderu se bude konat 26. srpna a v Assenu o týden později.

 

Vytisknout

Diskuze: Novinka, pojede se o Pohár Evropy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Maldonado se sádrou, nahradí ho Risatti

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud