Kanaan vyhrává, Franchitti znovu ve vzduchu

iM3, 12. srpna 2007, 11:48 Google+

KENTUCKY - ZÁVOD: Podobný scénář jako v Michiganu se nekonal, Franchitti se nezapletl do hromadné kolize, nicméně do kontaktu s jiným vozem se dostal a oranžový monopost znovu létal vzduchem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kanaan, Tony

Kanaan, Tony | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Tony Kanaan se druhým vítězstvím v řadě přiblížil vedoucí dvojici a od Franchittiho ho dělí jen padesát dva bodů, přičemž vítěz je ohodnocen body padesáti, takže reálné šance tu jsou. Dixon získal druhé místo a jen osm bodů ho dělí k první příčce šampionátu.

Franchitti neměl dobrý den. Do závodu vyrážel z první řady, v závěrečné části bojoval s Kanaanem o vedení, ale jakmile přišly na řadu poslední zastávky v boxech, něco se pokazilo. Těsně předtím sjel z ideální stopy a nabral na pneumatiky nečistoty, poté při nájezdu do pitlane nedobrzdil monopost a nabral kužel ohraničující boxovou uličku.

Franchitti si poškodil přední přítlačné křídlo a propadl se na osmé místo, které si do konce závodu podržel. A kde je ten slibovaný let? Těsně po průjezdu pod šachovnicovým praporkem si to namířil přímo do Matsuury. Náraz ho katapultoval do vzduchu, opět. „Jsem ze sebe znechucen,“ řekl Franchitti, který v každém případě bere vinu na sebe.

Danica Patrick se po celou dobu závodu pohybovala v první pětce a rozhodně nebyla tím pátým kolem o vozu. První vítězství v sérii IndyCar se mohlo stát realitou. Bohužel po závěrečných zastávkách v boxech se při vjezdu zpět na trať dostala do hodin. Na dráhu vyjel pace car. Patrick udržela motor v chodu a poté se rozjela, jenže ve vysoké rychlosti jí praskla zadní pneumatika. Následoval náraz do zdi a jen těsně chybělo, aby sebou vzala projíždějící bezpečností vozidlo.

Vedení si v boxech vybojoval A.J. Foyt, avšak krátce po restartu se kolem něj přehnal Kanaan s Dixonem. Foyt si další útočníky pohlídal a cílem projel na vynikajícím třetím místě.

Nyní se máme na co těšit. Do konce sezóny zbývají tři závody a každý má jinou charakteristiku. Nejdříve se jede na klasické trati v Sonomě, na městské trati v Belle Isle a závěr roku bude hostil ovál Chicagoland. Velmi různorodé, že? Kdo se bude nakonec radovat je velmi těžké odhadnout…

foto: IndyCar Media
Vytisknout

Diskuze: Kanaan vyhrává, Franchitti znovu ve vzduchu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

bourdais, sébastien

Bourdais získava pole rozdielom triedy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud