187,5 Richmond: Dixon slaví druhé vítězství v řadě

Daniel Šupa, 29. června 2003, 22:25 Google+

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Scott Dixon udržel vedení od startu až do předčasného cíle včerejšího nočního závodu a připsal si již druhé vítězství v řadě pod žlutou vlajkou. Závod byl předčasně ukončen kvůli dešti, za kterého se americké formulové seriály nekonají.

Jezdec stáje Ganassi Racing měl po 199 kolech z 250 vypsaných před druhým Helio Castronevesem náskok 3,6 vteřiny. V tu chvíli dopadly na dráhu první kapky a závod byl po dalších 7 kolech pod žlutou vlajkou zastaven.

„Obecně si myslím, že mojí silnou stránkou je rychlá adaptace na nové okruhy,“ vysvětlil svůj úspěch vítěz, který zde nikdy předtím nestartoval.

Castroneves skončil druhý a třetí místo získal jeho týmový kolega de Ferran. Sam Hornish Jr. postoupil z devátého místa na startu na 4. a potvrdil vzrůstající formu motorů Chevy. Vedoucí muž pořadí Kanaan skončil na 5. místě a následovali Giaffone, Brack, Wheldon, Rice a Top 10 uzavřel Al Unser Jr.

Oba piloti týmu Rogera Penskeho byli na bíločervený vůz Scotta Dixona ve včerejším nočním závodě krátcí. „Scott jel velmi chytře. Brzdil brzy a nebo pomaleji zrychloval, vždy tak, aby mi znemožnil rychlá kola a udržel mne mezi dalšími vozy. Své vedení bezpečně kontroloval,“ ocenil výkon vítěze v cíli druhý Helio Castroneves.

Dixon získal v jednom okamžiku závodu dostatečný náskok a zavěsil se na několik kol za o kolo pozadu jedoucího A. J. Foyta IV, což vyvolalo překvapení a dohady o problémech s vozem. „Necítil jsem zezadu velký tlak, a tak jsem šetřil palivo a gumy. A. J. jel poměrně rychle a předjel dokonce několik vozů,“ vysvětlil své počínání Dixon.

Vytisknout

Diskuze: 187,5 Richmond: Dixon slaví druhé vítězství v řadě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Donington: Páté vítězství při pátém startu - anotační foto

Donington: Páté vítězství při pátém startu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud