Donington: Páté vítězství při pátém startu

Daniel Šupa, 29. června 2003, 20:13 Google+

V Doningtonu zvítězila italská posádka Biagi / Bobbi s vozem Ferrari F550 Maranello stáje BMS Scuderia Ferrari.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Ve famózní sérii pokračuje posádka týmu BMS Scuderia Biagi / Bobbi, která zvítězila i při pátém závodě na britském okruhu Donington. Druhou pozici získal Chrysler Viper stáje Zwann's Racing a třetí skončilo další Ferrari, tentokrát týmu Care Racing.

Závod přinesl hodně technických problémů i jezdeckých chyb, často pramenících z přílišné snahy jezdců. Už zahřívací kolo přineslo první varování. Saleenu týmu Konrad Motorsport zhasl motor hned v zahřívacím kole a Jean Marc Gounon musel startovat do závodu až z posledního místa startovního roštu. Vipery stáje Force One Racing tak snadněji udržely 1. a 2. místo, ale na třetí se vynikajícím startem ze šestého propracovala hvězda seriálu Mateo Bobbi se závažím zatíženým vozem Ferrari 550 Maranello. Naopak velmi motivovanému Jamie Campbell-Walterovi s vozem Lister Storm se start nevydařil a propadl se ze 3. až na 7. pozici.

Mike Hezemans získal na prvním místě malý náskok před Philipem Alliotem, jehož zrcátka byla stále více červená. V 9. kole předjel Bobbi Chrysler Viper Alliota a velmi rychle snižoval náskok dalšího vozu týmu Force One Racing. Boj o vedení byl tentokrát velice dramatický, byly to manévry plné vášní a odřeného laku, které však zvedaly diváky na tribunách ze sedadel. Bobbi nakonec získal vedení po ataku, za který si vysloužil od vedení závodu černobílou vlajku, která signalizuje varování, že v případě opakování podobného prohřešku následuje diskvalifikace ze závodu.

Hezemans skončil v hodinách a propadl se až na 7. místo. Po penalizaci Bobbiho se dostal do vedení znovu Alliot, ale nedokázal vzdorovat černému vozu Lister Storm Campbell-Waltera, jenž převzal jako další vedení. Výborně vyšla zastávka v boxech posádce Bobbi / Biagi, jež dokázala výbornou prací mechaniků smazat ztrátu 15 vteřin na vůz Lister Storm a převzít zpět vedení od týmového kolegy Campbell-Waltera Kinche. Na studených pneumatikách nedokázal Kinch s Biagim držet krok a Ferrari ujíždělo v každém kolo svému hlavnímu soupeři o celé dvě vteřiny. To bylo pro domácí tým velmi nepříjemné, ale horší událost je teprve čekala. S rozbitou hnací hřídelí zastavil Lister Storm s číslem 14 v boxech a závod vzdal.

Na druhé místo se po výborné stíhací jízdě přes celé startovní pole propracovala posádka žlutého vozu Saleen, ale 10 minut před koncem závodu skončil šéf týmu a jezdec v jedné osobě Franz Konrad po smyku v kačírku a propadl se až na 8. pozici. Vedoucí Ferrari kontrolovalo situaci a s přehledem si připsalo další vítězství. Na druhé pozici skončili bratři Zwannové se spolujezdcem Abbelenem, což byl jejich dosud nejlepší výsledek poté, co v letošním roce v šampionátu debutovali. Na třetí pozici protnul cílovou čáru Luca Calderari, se kterým se v kokpitu střídala Lilian Bryner a Livio.

Ve třídě N-GT se opět sny Kelvina Burta o vítězství nesplnily. Pro první místo ve třídě si jeli Sugden s Collardem, ale poškozená hnací hřídel jejich vozu Porsche věnovala další vítězství posádce stáje Freisinger Motorsport s jezdci Liebem a Ortellim. Druhé místo získali Stephane Daoudi a Brit Johnny Mowlem. „Já jsem vždy velmi rád, když mohu závodit v seriálu FIA GT. Znamená to, že jsem buď dítě štěstěny a nebo jsem tak dobrý,“ prohlásil v cíli Mowlem.

Vytisknout

Diskuze: Donington: Páté vítězství při pátém startu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Kelvin Burt touží po vítězství - anotační foto

Kelvin Burt touží po vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud