Nový Zéland štartuje z pole position

Jozef Smrtník, 9. prosince 2006, 13:07 Google+

Jonny Reid a jeho tím v závere kvalifikácie pritlačil a veľmi tesne porazil tím Veľkej Británie zastúpenej Robbie Kerrom. Česko štartuje štrnáste.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Halliday, Matt

Halliday, Matt | foto: A1 Grand Prix Media

Sdílejte článek

Kvalifikácia rozdelená do štyroch 15 minútových blokov vyšla v prvom kole najlepšie pre nemeckého iba 19 ročného Nica Hülkenberga, keď tesne porazil Jonnyho Reida z Nového Zélandu. Ďalšie miesta sa ušli víťazom piatkových tréningov Veľkej Británii a Francúzsku.

Druhé pokračovanie kvalifikácie prinieslo prerušenie z dôvodu havárie Írskeho auta do bariéry z pneumatík pilotovaného Richardom Lyonsom po tom, čo jeho auto dostalo hodiny. Po opätovnom spustení kvalifikácie si hodiny na rovnakom mieste zopakoval Alex Yoong jazdiaci za Malajziu. Do čela sa tentokrát prebojoval Robbie Kerr z Veľkej Británie prekvapivo nasledovaný Austráliou, ktorú zastupuje Ryan Briscoe.

Tím USA zaznamenáva počas víkendu prekvapivý pokrok, čoho dôkazom bola tretia časť, keď Philip Giebler zajazdil so svojim monopostom najrýchlejší čas. Avšak až štvrtá časť určila celkového víťaza o najlepšie postavenie do zajtrajšieho šprintu.

Stal sa ním Jonny Reid z Nového Zélandu, keď v závere zajazdil najlepší čas víkendu a po pričítaní jeho najlepšieho času z prvej časti kvalifikácie tesne s odstupom iba 34 tisícin sekundy porazil Robbieho Kerra z Veľkej Británie.

Český tím po sľubnom začiatku zažíva traumu, pretože sa nedokázal tak rýchlo prispôsobiť utekajúcej konkurencii vrámci víkendu. Olomoucký rodák tak bude pri svojej premiére štartovať až zo siedmej rady.

Sentul - výsledky kvalifikácie:

Sentul - 1.časť kvalifikácie
Sentul - 2.časť kvalifikácie
Sentul - 3.časť kvalifikácie
Sentul - 4.časť kvalifikácie
Sentul - výsledky kvalifiácie

Ilustračné foto: A1 Grand Prix Media

Vytisknout

Diskuze: Nový Zéland štartuje z pole position

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Duran, Salvador

Mexiko víťaz ranného tréningu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud