Dario Franchitti podal vynikající výkon

iM3, 24. července 2006, 12:39 Google+

Vůz #27 Klein Tools/Canadian Club a za jeho volantem Dario Franchitti. Silná dvojka, která se až z 12. místa propracovala i do vedení. Tak vypadal závod pro černovlasého Skota.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Franchitti, Dario

Franchitti, Dario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Během prvních deseti kol si polepšil o dvě pozice, další dvě přidal po patnácti kolech, osmý byl po následujících dvaceti kolech a tak to pokračovalo dál a dál, až se z Franchittiho stal reálný kandidát na vítězství.

V polovině závodu již kroužil na čele, zezadu na něj dotíral týmový kolega Kanaan. V závěrečném sedmnáctikolovém sprintu si však dosavadní třetí místo neudržel. Nejprve podlehl Hornishovi a o několik zatáček později jej předjeli Jody Scheckter a Danica Patrick na nových pneumatikách. Nakonec z toho bylo celkové šesté místo.

„Měli jsme dobrý start do závodu,“ řekl napůl šťastný Franchitti. „Pokud jsem se snažil jet rychleji, pneumatiky se rychle opotřebovávaly. Bylo potřeba pneumatikami šetřit, museli jsme myslet na závěr závodu. Je skvělé, že TK (Tony Kanaan) vyhrál, ale v tuto chvíli jsme trochu zklamaní,“ zakončil Franchitti.

foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Dario Franchitti podal vynikající výkon

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Meira, Vitor

Milwaukee je pro Panthery zklamáním

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud