St.Petersburg: Na městské dráze Castroneves

Daniel Šupa, 3. dubna 2006, 10:06 Google+

Dramatický druhý závod sezony se stal kořistí Helia Castronevese z týmu Rogera Penskeho. Druhé místo obsadil Scott Dixon a třetí skončil po necelých dvou hodinách jízdy Tony Kanaan.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Castroneves, Helio

Castroneves, Helio | foto: Marlboro Team Penske

Sdílejte článek

Dario Franchitti ze stáje Michaela Andrettiho využil svoje pole position dokonale a ujal se vedení před svým soupeřem z první řady Dixonem. Následoval Kanaan a po úspěšném předjížděcím manévru Castroneves před Hornishem. Franchitti získával kolo za kolem větší náskok a v úvodní fázi závodu kraloval. K lehké kolizi došlo mezi Andrettim a loňským šampionem Wheldonem, kterému se na městském okruhu vůbec nedařilo.

Střídání ve vedení přišlo ale záhy a Dixon se o něj nemusel vůbec přičinit, Franchitti prudce ve 14. kole zpomalil a odstavil vůz v boxech s technickými problémy. Těsně před prvními zastávkami v boxech zkusil Castroneves bez úspěchu předjet Kanaana, ale po rychlých kolech a výborné práci mechaniků se posunul za Dixona na druhé místo.

Ve 44. kole po stíhací jízdě zaútočil Brazilec na vedoucího pilota a převzal jako třetí štafetu na čele závodu. O něco později byla vyhlášena první žlutá fáze, která byla příležitostí pro dotankování paliva, čehož ale nevyužili Rice a Patrick, jejichž vozy se tak dostaly do popředí. Během stejné žluté fáze skončilo včerejší tažení za body pro Dana Wheldona, jenž po smyku ze závodu odstoupil s poškozeným předním závěsem ze srážky s Andrettim.

Po restartu se Castroneves probojoval brzy zpět do čela a spolu s Dixonem a Kanaanem ujížděli zbytku soupeřů. Poslední krátká dotankování soupeřů posunula do čela Dixona, jenž se však žluté fáze nedočkal včas a musel do boxů tři kola před jejím vyhlášením. V boji o pozice za stupni vítězů neustál svůj útok Scheckter a skončil ve zdi. Rice musel s proraženou gumou k mechanikům.

Castroneves si do cílové vlajky své těsné vedení uhlídal a bez jediné chybičky s vozem stáje Penske zaslouženě triumfoval.


Foto: Team Penske

Vytisknout

Diskuze: St.Petersburg: Na městské dráze Castroneves

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Čína(2):Česko vyhralo posledné preteky!!!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud