Prohlášení Rice a Patrick pro Paula Dana

ar1, 29. března 2006, 23:03 Google+

Buddy Rice a Danica Patrick v úterý během testů na trati v St. Petersburgu poskytli mediím poprvé od smrti Paula Dana své prohlášení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Patrick, Danica

Patrick, Danica | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Šéf a majitel týmu Bobby Rahal nehodlá pro závodní víkend v St. Petersburgu obsadit místo Paula Dana v jeho voze č. 17 jiným jezdcem, s ohledem na jeho rodinu. Minulý víkend celý tým odstoupil v sobotu ze závodního víkendu v Homestead – Miami Speedway, čímž projevil soustrast rodině a přátelům Paula Dana.

Navíc, Bobby Rahal není tento týden v USA, protože se zajel podívat na přípravu a nakonec i závod seriálu A1GP, který se pojede v Číně. Do vozu týmu USA usedne jeho syn Graham Rahal. Rahal jen potvrdil, že Rice a Patrick nastoupí do závodu v St. Petersburgu a prázdné místo po Paul Dana brzy obsadí jiný jezdec.

Buddy Rice: „Vždy je těžké, když někdo zemře při závodním víkendu, obzvlášť, když je to váš týmový kolega. Myslím na Paulovu rodinu. Každý na tyto situace reaguje jinak. Je to velmi těžké, v IndyCar jsou si lidé velmi blízcí. Z testování jsem pochopil, že Paul byl vynikajícím jezdcem. Udělal velkou práci v týmu Ethanol Racing. Udělal pro náš tým hodně. Přesto musíme jít dál a dál pracovat na vývoji.“

Danica Patrick: „Když se v sobotu stala ta nehoda, jela jsem se svým autem zatáčkou č. 2 vnitřní stranou. Jak jsem projížděla podruhé kolem už pod vlajkou, viděla jsem, že to nevypadá dobře. Nevěděla jsem, že je to Paulovo auto, dokud mi to z týmu neřekli. Mám mnoho pocitů, které mě ovládly po Paulově nehodě. Cítím s jeho rodinou. Věřím, že Paul je na lepším místě, ale je to strašná tragedie. IRL má nejvyspělejší bezpečnostní prvky na trati a ještě se toto může stát. Ale víme to. Setkali jsme se s vedením týmu a hovořili o Paulově nehodě. Je to strašné, ale musíme pokračovat dál. Nyní nás čeká St. Petersburg a my tam odvedeme co nejlepší práci.“

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Prohlášení Rice a Patrick pro Paula Dana

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Carpenter, Ed

Carpenter lituje ztrátu Paula Dana

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud