Panther Racing angažoval Vitora Meiru

ar1, 11. února 2006, 00:16 Google+

Stáj Panther Racing, za níž loni závodil i Čech Tomáš Enge, dnes oznámila podpesání smlouvy s veteránem soutěže Vitorem Meirou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barron, Alex

Barron, Alex | foto: Ron McQueeney/IRL

Sdílejte článek

Vitor Meira, Brazilec, který loni v startoval s vozem týmu Rahal Letterman Racing, bude čtvrtým jezdcem, jenž bude závodit s vozem č. 4 Dallara Honda týmu Pennzoil Panther Racing.

Meira loni skončil s celkovým počtem 422 bodů na sedmé pozici, si připsal na své konto také druhé místo ve slavném závodě 500 mil Indianapolisu. Jeho kvality jsou především v rychlosti a zkušenostech. Tým Panther Racing měl těžkou zimní přestávku. Oznámením o odchodu Chevroletu z IndyCar v průběhu sezony začalo těžké období týmu a ztrátou jednoho ze sponzorů vše pokračovalo. Dlouho vypadala situace, že tým své putování v šampionátu ukončí. Obrat k lepšímu zařídil až nový postoj olejářské společnosti Pennzoil, která se rozhodla pokračovat ve spolupráci s týmem. Tím se obstaraly peníze i na motory Honda a tým mohl hledat jezdce.

"Jsme velmi nadšeni podpisem smlouvy s Vitorem Meirou," říká spolumajitel Panther Racing John Barnes. "Ostatní týmy by byly rádi, kdyby jej měly a jsme spokojeni, že se nám společně podařilo dojednat podmínky pro rok 2006. Načim cílem v posledních devíti letech bylo vždy vyhrávat závody a já věřím, že s Pennzoilem, Vitorem a Hondou tomu tak bude i nadále."

Panther Racing svůj vztah s Pennzoliem bude udržovat již devátým rokem. tato společnost pomohla týmu si dobýt pozici ve formulovém sportu. Tým získal ale také nové sponzory a chystá se je představit, jakmile budou dojednány podrobnosti těchto kontraktů.

"Je to ještě velmi čerstvé, jak pro mě, tak i pro Panther Racing," říká Meira. "Nyní ale musíme podniknout rychlý start do sezony. Auto č. 4 týmu Panther Racing bylo mé první, které jsem v Indycar roku 2001 při testech řídil. Jsem rád, že mi umožnili se k tomuto autu vrátit. Zima byla dlouhá a já jsem rád, že jsem s tímto týmem. Věřím, že máme velký potenciál."

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Panther Racing angažoval Vitora Meiru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Firman, Ralph

Piatkové tréningy pod mrakom

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud