Novinky pro rok 2006

Petr Stejskal, 12. listopadu 2005, 18:11 Google+

V Mexiku ještě ani nestihli uklidit po posledním závodu sezóny a na svět už se dostávájí pozitivní novinky ohledně příští sezóny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Sdílejte článek

Televizní návraty

Den před začátkem posledního závodu v Mexiku bylo oznámeno, jaké televizní stanice budou vysílat závody ChampCar v roce 2006. Po několikaletém útlumu se poprvé situace obrátila a rozroste se počet závodů uváděných na celoplošných televizních stanicích.

Partnery ChampCar pro rok 2006 se staly celoplošné NBC a CBS a kabelová SPEED Channel. O odvysílání startu sezóny v Long Beach se postará NBC, stejně jako o závody v San Jose a Montrealu. CBS převezme štafetu v červnu a červenci se závody v Portlandu, Clevelandu, Torontu a letos premiérovým a velice úspěšným závodem v Edmontonu.

O zbytek se postará kabelová stanice SPEED Channel, která k přímým přenosům přidá i několik dalších bonusů - 30-ti minutové shrnutí kvalifikace vysílané před každým závodem, reprízu každého z 15 závodů a také přenosy z ChampCar Atlantic série. Divák tak bude mít určitě o zábavu postaráno.

Změny v San Jose

Letošní premiéra v San Jose byla sice velmi úspěšná, ale závod se nevyhnul několika problémům. Promotéři si tak dali záležet, aby svoje chyby neopakovali a již nyní oznámili plány na vylepšení prostorů pro diváky a samotné trati.

Pro diváky připravili organizátoři přídání mostu přes trať a zároveň rozšíření jednoho stávajícího. To by mělo vylepšit jejich pohyb po závodišti. Zároveň také u některých tribun dojde k posunu blíže k trati nebo jejich zvýšení pro lepší rozhled. Nakonec bude přidáno zhruba dalších 5000 míst k sezení.

Změn se dočká i samotná trať a to především za účelem zkvalitnění jejího povrchu. Několik zatáček bude také rozšířeno a tím by se měly vytvořit nové příležitosti pro předjíždění.

Houston se představuje

Většina ze současných jezdců v Houstonu nikdy nezávodila, i když se tam ChampCar vrací po pěti letech. Nyní již ale alespoň vědí kde budou závodit. Mike Lanigan, promotér závodu a také spolumajitel týmu MiJack/Conquest, představil trať na které se závod pojede.

Jedná se o 2,7 km dlouho trať s deseti zatáčkami linoucí se kolem houstonského Astrodomu a stadiónu Reliant.  ChampCar se po ní nebudou prohánět sami, doprovázet je budou jako obvykle vozy série Atlantic a tentokrát také i sportovní vozy série American Le Mans.

Atmosféru ChampCar mohli obyvatelé Houstonu okusit již nyní, protože jim tým MiJack předvedl několik pit-stopů a Nelson Phillipe povozil některé v dvousedadlové formuli. Závod se uskuteční 11.-13.5.2006 a veškeré info je možné získat na oficiálních stránkách www.grandprixofhouston.com

Sherwin Williams dalším oficiálním produktem ChampCar

V Las Vegas se představil další partner ChampCar - Sherwin Williams - výrobce automobilových barev. Po následující tři roky bude sponzorem ChampCar, série Atlantic a zároveň Pace Car programu.

Jako oficiální partner ChampCar bude Sherwin Williams poskytovat své produkty všem týmům ve startovním poli a také pro vozy Pace Car, které v každém závodě vodí celé závodní pole při zaváděcích kolech.

Photo by Michael Levitt, USA LAT Photographic

Vytisknout

Diskuze: Novinky pro rok 2006

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hamilton, Lewis

Lewis Hamilton při debutu naplnil očekávání!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud