Mexiko: Poslední závod vyhrál Justin Wilson

Daniel Šupa, 7. listopadu 2005, 09:45 Google+

Mexiko - závod, Brit Justin Wilson proměnil své pole position ve druhé vítězství v letošním ročníku seriálu. Výborný výkon týmu RuSPORT podtrhl druhým místem A.J. Allmendinger.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Justin

Wilson, Justin | foto: Champ Car World Series

Sdílejte článek

Včerejší závod poskytl divákům dramatickou podívanou a příslib pro příští sezonu. Souboje o každý metr tratě a každou vteřinu, drobné i vážné kolize a neustálé změny v pořadí vyústily po 70 kolech na okruhu Mexico City v první double týmu RuSPORT.

Justin Wilson vedl drtivou část závodu, celých 65 kol a zajel také nejrychlejší kolo. "Výborný výsledek. Společně s A.J. jsme pracovali na nastavení a jeho set-up byl super. Tým si double opravdu zasloužil a já doufám, že ho v příštím roce několikrát zopakujeme," prohlásil po závodě Wilson.

Exšampion Paul Tracy získal třetí místo po dobrodružném a pro něj nakonec šťastném vývoji závodu. "Měl jsem výborný start a dostal jsem se na druhé místo, ale pak mi někdo najel do zadní gumy a defekt mne stál tři čtvrtě kola. Žlutá fáze ale zase pracovala pro nás a já tlačil jak jen to šlo, nakonec to byl dobrý závod."

Čtvrtý skončil Oriol Servia, jenž si tak zajistil titul vicemistra. Letošní šampion Sebastien Bourdais se potýkal s elektronikou ve svém voze a nakonec po kontaktu s da Mattou odstoupil.

Se štěstím vyvázl z hrozivé havárie Ronnie Bremmer, ze zničeného vozu nakonec odešel jezdec bez cizí pomoci.


Foto: Champ Car

Vytisknout

Diskuze: Mexiko: Poslední závod vyhrál Justin Wilson

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Druhá zákruta zmazala nádeje Česka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud