GP Německa: Zázračný Bourdais získal pole position !

ar1, 11. května 2003, 00:25 Google+

Zázračný chlapec, tak ho nazvali němečtí novináři, odstartuje zítra Sebastien Bourdais (#2 Newman/Haas Racing Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone) do pátého podniku na německém okruhu Eurospeedway v Lausitzringu z již třetího pole position letošního šampionátu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Bourdais zajel nejrychleji již v měřeném tréninku, který se v Lausitzringu jel dnes dopoledne. Silným dojmem zde vystoupil celý tým Newman-Haas, protože i jejich druhý vůz s Brunem Junqueirou vykonal dobrou práci, když se kvalifikoval na druhé pozici. Znamená to tedy, že první řada bude zcela patřit vozům Paula Newmana a Carla Haase. Junqueira zajel o dvě desetiny pomaleji než Bourdais.

Toto double pole position je pro tým velmi vzácné. Naposledy tuto situaci majitelé týmu zažili v roce 1995 na okruhu v Long Beach.

Přirozeně Bourdais byl se svým výkonem velmi spokojen, jak novinářům prozradil na konci kvalifikace: “Je skvělé, že se mi podařilo získat pole position hned v mém prvním závodě na ovále. Auto se chovalo dobře, zatím, a doufám, že stejně se projeví i v zítřejším závodě. Nebyla to zcela moje zásluha, protože naši týmoví inženýři pracovali tvrdě na nastavení vozu, tedy mají na mém výsledku velký podíl. Myslím, že máme silný vůz od začátku sezony. Hodně se to projevilo tím, že jsme byli rychlí v Brands Hatch a stejné kompromisní nastavení silnice - ovál používáme zde. Mým cílem není zvítězit v šampionátu – to je cíl Bruna. Letošní sezona je můj debut. Já jen chci jet od závodu k závodu. Příliš mnoho si důvěřovat na ovále není pro nováčka moc dobré. V testech mě vystrašili inženýři, když mi sdělili, že jsem jel příliš rychle. Musel jsem pracovat na zpomalení sám sebe. Oni tvrdí, že závodění na ovále je škola trpělivosti. Jsem spokojený za můj tým, protože pracují mnohem víc než kterýkoli jiný tým“.

Bruno Junqueira, #1 PacifiCare Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone: “Jel jsem docela rychle, ale ne tolik, abych dosáhnul na pole position, z čehož jsem zklamaný. Ztráta dvě desetiny zde na oválu je velmi mnoho. Našim cílem je udržet po startu druhé místo a potom se zaměřit na vítězství v závodě. Zítra bude velmi dlouhý závod. Mám dobré auto, což mi snad pomůže zvítězit letos pro mě v prvním závodě“.

Třetí místo v kvalifikaci obsadil Michel Jourdain jr. (#9 Gigante Ford-Cosworth/Lola/Bridgestone), kterého následoval Mario Haberfeld (#34 Mi-Jack Conquest Ford-Cosworth/Reynard/Bridgestone). Pátou pozici si vybojoval rychlý Brit Darren Manning (#15 RAC Walker Racing Ford-Cosworth/Reynard/Bridgestone).

Velmi špatného kvalifikačního času zde dosáhl vedoucí jezdec průběžného pořadí Kanaďan Paul Tracy, který na Lausitzringu skončil až šestnáctý.


Vytisknout

Diskuze: GP Německa: Zázračný Bourdais získal pole position !

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zanardiho emocionální návrat za volant - anotační foto

Zanardiho emocionální návrat za volant

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud