Wheldon v Indianapolisu překonal 230 mílovou hranici

Martin Hájek, 7. května 2003, 16:32 Google+

Britský závodník Dan Wheldon, jenž pojede letošní 87. ročník 500 mil Indianapolisu za tým Andretti Green Racing, je prvním jezdcem, kterému se včera (úterý 6.5.2003) podařilo překonat 230 mílovou rychlostní hranici, když kroužil po oválu rychlostí 231.108 mil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Vedení Wheldona, smazalo úsilí několika jezdců, kteří v předchozích trénincích pokořili podobné hranice rychlosti. V příštích třech dnes meteorologové slibují deštivé počasí. Proto se většina týmů rozhodlo v odpoledních hodinách se soustředit na nastavení vozu pro závod.

Dan Wheldon, čtvrtý jezdec týmu Andretti Green Racing, pokořil v úterý ráno rychlostní bariéru jen 22 minut po otevření tratě.

“Dnešek byl jen třetí den dlouhého měsíce“, prohlásil Wheldon. “Opravdu jsem o tom moc nepřemýšlel, prostě se to stalo“.

Bylo to poprvé, co Honda porazila Toyotu v nelítostném boji mezi těmato dvěma značkami.

Za Wheldonovou Hondou skončil na druhém místě jen pár dní zotavený po nehodě Gil de Ferran s vozem, který pohání motor Toyota. Za nimi skončili další jezdci Toyoty Scheckter a Dixon.

V průběhu úterního tréninku testovali Gil de Ferran a Helio Castroneves (oba Marlboro Penske Team) podvozky G Force a Dallaru.

Oba jezdci po testech pokračovali v simulaci závodu s plnými nádržemi. Penske potvrdil, že by mohli v Indy využít oba podvozky, v závislosti na tom, co bude více vyhovovat jezdcům.

”Nedělám si starosti, jaké máme jméno na voze”, Řekl majitel týmu Roger Penske.
“Spíše si dělám starosti, jaké jméno týmu bude na trofeji“.

V úterý se také na trať vrátil zranění Tony Kanaan, který utrpěl zranění závodě Twin Motegi v Japonsku. Jeho čas stačil na sedmé místo.

Trénink pokračuje i dnes (ve středu 7.5.2003), kvalifikace je plánovaná na sobotu 10.5.2003 a závod na 25.5.2003.

Shigeaki Hattori je prvním jezdcem, kterému se povedlo během tří dnů havarovat. Jeho vůz narazil nosem do svodidel a potom se mezi zatáčkou jedna a dvě roztočil. Otřesený Hattori byl se zlomeným prstem na jeho levé ruce převezen do nemocnice.
Vytisknout

Diskuze: Wheldon v Indianapolisu překonal 230 mílovou hranici

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Brands Hatch: Bourdais zvítězil v Brands Hatch - anotační foto

Brands Hatch: Bourdais zvítězil v Brands Hatch

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud