Audi končí, ale Oliver Jarvis chce i nadále zůstat ve WEC

iM1, 9. listopadu 2016, 11:30 Google+

Oliver Jarvis jezdil celých 9 sezón ve vytrvalostních závodech ve vozech Audi. Nyní Audi vrcholový okruhový motorsport opouští, ale britský jezdec nechce z WEC odejít.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Oliver Jarvis by i po odchodu Audi z WEC rád v tomto šampionátu zůstal

Oliver Jarvis by i po odchodu Audi z WEC rád v tomto šampionátu zůstal | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Oliver Jarvis je se svými spolujezdci Loicem Duvalem a Lucasem Di Grassim momentálně na třetím místě průběžného pořadí mistrovství světa jezdců, ale to nic nemění na faktu, že tento měsíc se v Bahrajnu sveze ve voze Audi R18 naposledy. Jarvis přišel k Audi v roce 2008, kdy nastoupil jako tovární jezdec do DTM. Rychlý Brit svému zaměstnavateli několikrát vypomáhal i ve vytrvalostních závodech, ale trvalé angažmá v týmu Audi Sport Team Joest získal až pro sezónu 2015. Po oznámení konce angažmá Audi ve World Endurance Championship se Jarvis porozhlíží po nových možnostech, ale svou budoucnost vidí i nadále právě ve vytrvalostním šampionátu.

Mé možnosti pokračovat v příští sezóně u Audi jsou velmi omezené,“ svěřil se Jarvis. „Může se naskytnout nějaké místo v GT, ale v DTM je plno a na příští sezónu se zde startovní pole výrazně redukuje. Můj kontrakt končí a já si teď musím v klidu sednout a podívat se, jaké jsou možnosti." Brit by nejraději zůstal ve WEC: „Primárně bych chtěl zůstat ve WEC. Hodně jsem obětoval tomu, abych se dostal na vrchol WEC a miluji to prostředí. Jsou zde nejlepší piloti a nejlepší závodní vozy a proto chci zůstat u těchto závodů a samozřejmě i u Le Mans. Prožil jsem u Audi úžasných devět let a bylo mi ctí být součástí rodiny Audi, být jedním z nich. Pokud chci zůstat ve WEC, musím se nyní poohlédnout jinde.

Jarvis popsal i své pocity ve chvíli, kdy se v Audi dozvěděl o ukončení programu WEC: „Bylo to doslova šokující. Dozvěděli jsme se to asi dvě hodiny před zveřejněním tiskové zprávy. Před tím jsme cítili, že se něco děje, tušili jsme, že něco není v pořádku a pak nám to řekli. Byla to rána, najednou byl konec, i když jsme se před tím normálně začínali připravovat na následující sezónu, tým vyvíjel nové auto... a během okamžiku to vše bylo k ničemu.

„Snad se mi to podaří a přestoupím, do jiného týmu,“ hodnotí své šance Oliver Jarvis. „Jedna kapitola se uzavírá, aby se další mohla začít. Jedna značka odchází, další přichází, jen je důležité být ve správnou chvíli na správném místě. Teď se musím soustředit na to, abych správně odhadl situaci a udělal to správné rozhodnutí.

Vytisknout

Diskuze: Audi končí, ale Oliver Jarvis chce i nadále zůstat ve WEC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Posádka Porsche 919 Hybrid Marc Lieb, Romain Dumas, Neel Jani slaví v Šanghaji obhajobu mistrovského titulu

Mise splněna - co říkají na obhajobu titulu představitelé Porsche?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud