IMSA: Legendárních 12h v Sebringu ožívá, sledovat jej můžete on-line

iMotorSport.cz, 15. března 2017, 07:53 Google+

Již zítra odstartují první tréninky na druhý podnik americké série IMSA SportsCar Championship, který hostí neúprosný okruh Sebring International Raceway na Floridě. Podobně jako v předchozích letech jej budou moci sledovat i čeští diváci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
12h Sebring

12h Sebring | foto: Porsche

Sdílejte článek

Rovných 46 závodních vozů uvidíme tento víkend na hrbolaté dráze Sebringu. Závodit se bude celou sobotu po dobu dvanácti hodin, přičemž evropští diváci budou muset ponocovat až do neděle.

Favorité na vítězství v kategorii prototypů jsou jasní. Cadillac připravil naprosto perfektní vozy, takže vedení série se je snaží zpomalit a přiblížit konkurenci. Poslední změnou je po kolektivních testech další omezení restriktorem motoru. Otázkou je, zdali to bude pro konkurenční prototypy Mazda, Nissan, ORECA, Ligier a Multimatic/Riley stačit.

Kategorie PC je ve startovním poli pouze do počtu. Čtveřice stařičkých modelů ORECA FML09 dojíždí letošní sezonu a týmy Starworks Motorsport, BAR1 a Performance Tech Motorsport nasazují vozy jenom proto, že si to někteří jezdci zaplatí.

Tradičně velmi zajímavou bitvu můžeme čekat v GTLM, kde se proti sobě postaví tovární vozy Corvette, Porsche, BMW, Ford, Ferrari. Továrenské zastoupení i soukromníky najdeme mezi vozy GT3 v kategorii GTD, kterou tvoří 21 závodních speciálů značek Lamborghini, Lexus, Audi, Porsche, Mercedes, Ferrari, Acura a BMW.

První tréninky začínají již zítra v 16:10 SEČ. Kvalifikace se uskuteční v pátek 17.3. v 18:00 a to hlavní – dvanáctihodinový závod – čeká na diváky přesně v sobotu 18. 3. v 15:40 SEČ.

TV Přenos na IMSA TV. (začátek přenosu zpravidla pár minut před startem)
Pro poslech bez obrazu IMSA RADIO
Live timing pro aktuální pořadí
Startovní listina
Spotter Guide se zbarvením jednotlivých vozů
Časový harmonogram
Aplikace pro mobily

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Legendárních 12h v Sebringu ožívá, sledovat jej můžete on-line

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Audi R18 e-tron quattro posádky Lioc Duval, Oliver Jarvis, Lucas Di Grassi

Roger Penske se chtěl postarat o tovární prototypy, ale v Audi měli jiný názor

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud