První řada pro Audi, hvězdou Schieder + FOTO

Daniel Šupa, 12. dubna 2008, 18:18 Google+

HOCKENHEIM - KVALIFIKACE; Boj o nejlepší místo na startu skončil triumfem Timo Scheidera ve voze Audi. Po včerejším nepříliš dobrém vystoupení zachraňovali u Mercedesu co se dalo a v TOP10 získali 50% účast. Ralf Schumacher nepřekvapil a špatný výkon předvedl taktéž Lauda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheider, Timo

Scheider, Timo | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Třetí pole position kariéry získal dnes při prvním ostrém měření sil nové sezony DTM německý pilot Audi Timo Scheider, když deklasoval loňského šampiona Ekströma ve stejném voze o 149 tisícin vteřiny. „Dokonalé kolo, dokonalý vůz  dokonalý den," uvedl 29letý Scheider ihned po skončení kvalifikace.

Druhá řada startovního roštu pro zítřejší závod na 37 kol celkové délky 170 kilometrů patří dvojici Mercedesů. Se ztrátou téměř čtyř desetin vybojoval třetí místo Spengler, další čtyři setiny ztratil di Resta.

Zvláštní pozornost byla přirozeně věnována výkonu expilota formule 1 Ralfovi Schumacherovi, jenž však zajel až patnáctý nejlepší čas. „V DTM je to opravdu velmi vyrovnané. Nejsem nespokojený a hodně jsem se toho naučil," uvedla nová posila Mercedesu, jež však startuje jen s loňským modelem.

Za nejrychlejší čtveřicí se seřadili Kristensen, Green, Tomczyk a Jarvis, přičemž 24letý Brit se ihned ve své debutové kvalifikaci dostal do TOP8 a byl nejrychlejším jezdcem s rok starým modelem. Na svůj účet si navíc připsal skalp legendy DTM a člena tovární stáje Mercedesu Schneidera, který bude startovat zítra až devátý.

O svých kvalitách přesvědčil při návratu do DTM Albers, jenž s dva roky starým Audi týmu Colina Kollese zajel slušný 14. čas. Jeho týmové kolegyni Katherine Legge se však nedařilo a skončila beznadějně poslední s třívteřinovou ztrátou.

Vytisknout

Diskuze: První řada pro Audi, hvězdou Schieder + FOTO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Mercedes útočí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud